Matí Maker 5.
BCN Ciutat Digital

El Matí Maker #5 confirma el llarg recorregut del moviment 'maker' a Barcelona

El passat mes de març, l’InnoBa, el nou Centre per a la Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa, va presentar la cinquena sessió dels Matins Maker. En aquesta ocasió, la jornada va tenir un format diferent de l’habitual i es va enfocar a imaginar quin hauria de ser el futur de la fabricació digital a la ciutat de Barcelona. 

Basada en les conclusions de la sessió de cocreació realitzada amb aquesta mateixa comunitat el 2017, en aquesta trobada s’ha volgut fer una mirada al passat, veure què es necessitava en aquell moment i comprovar com s’ha pogut avançar en aquests dos anys. El resultat ha estat un grapat de projectes tirats endavant conjuntament amb la comunitat.

A la segona part de la sessió s’ha portat a terme la dinàmica fish bowl , que ha permès a tots els membres de la comunitat presents expressar quines coses creuen que fan falta perquè el moviment maker pugui avançar i créixer.

 

Conclusions de la jornada

El Matins Maker #5 ha deixat palès el bon estat de la comunitat de fabricació i disseny digital de Barcelona, s’han posat en valor iniciatives com la línia de subvenció Impulsem el que Fas la dinamització i visibilització de la comunitat amb esdeveniments com els propis Matins Maker o la Maker Faire Barcelona, però també que encara queda molt per fer. 

 

Alguns dels reclams que s’han fet estan vinculats amb aconseguir donar una major visibilitat a la comunitat, a les seves pràctiques, espais i resultats. Concretament, han sorgit propostes sobre com continuar creant comunitat amb interacció presencial i virtual, incrementar la connexió entre el món maker i l’educatiu, la difusió i disseminació de la cultura maker o explorar noves formes de finançament.

 

A continuació es pot consultar amb més detall les conclusions de la sessió. Finalment també es va anunciar la realització de la propera edició de la Maker Faire Barcelona al Poblenou, que tindrà lloc el proper més d’octubre. 

 

 

 

 

Matí Maker 5.
Matí Maker 5.
Matí Maker 5.
Matí Maker 5.
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital