Parc de Diagonal Mar.
BCN Ciutat Digital

Els finalistes del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe proposen solucions per abordar l’emergència climàtica

La segona edició del World Data Viz Challenge Barcelona-Kobe va concloure amb l’acte de presentació dels treballs finalistes del repte, que es va celebrar el 19 de novembre a l’Smart City Expo World Congress.

Tant els finalistes de Barcelona com els de Kobe analitzen diferents aspectes relacionats amb la ciutat i plantegen com millorar els reptes de les ciutats intel·ligents. En aquesta edició, es va fer èmfasi en el tema “Les ciutats i l’emergència climàtica” per tal d’alinear el concurs amb el Pla Clima municipal. Per això, bona part dels treballs lliurats en van fer referència, especialment els de Barcelona.

 

Solucions per als efectes de l’escalfament global

Entre d’altres, els finalistes proposen solucions a les conseqüències de l’escalfament global amb projectes que estudien la relació entre la quantitat d’espais verds de la ciutat i la temperatura atmosfèrica, quines condicions tenen els barris amb més vegetació o quines són les rutes alternatives més recomanables per als vianants quan la temperatura és extremadament elevada a l’estiu.

Altres treballs aborden la mobilitat en moto per Barcelona, els camins escolars més recomanables de la ciutat o l’impacte de les compres per internet en el funcionament de les ciutats intel·ligents (en àmbits com ara les afectacions a la mobilitat o l’impacte en l’economia local, per exemple). L’interès per l’anàlisi i la reducció de desastres naturals, especialment al Japó, ja siguin deguts al clima o terratrèmols, va quedar palès en les diferents temàtiques tractades.

El World Data Viz Challenge Barcelona-Kobe és un repte conjunt entre Barcelona i Kobe (Japó) que es va celebrar per primera vegada el 2018 per celebrar els 25 anys de l’agermanament de les dues ciutats.

Consulteu aquí els projectes finalistes del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital