BCN Ciutat Digital

Foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre les noies de la ciutat

Més de cinquanta noies han presentat dotze aplicacions mòbils que han elaborat per afrontar reptes del seu entorn, com l’assetjament escolar, l’homofòbia o la violència masclista en el marc de l’acte Girls for a Change, que té com a objectiu minimitzar la bretxa digital de gènere i promoure la igualtat d’oportunitats.

 

L’acte s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i hi ha estat present l’artista i tecnòloga Zoe Philpott, que juntament amb la comissionada de Tecnologia i Innovació Digital, Francesca Bria, han estat les encarregades de donar consells a les noies sobre els seus projectes.

 

En total hi han participat dotze equips, que han defensat l’impacte social i econòmic positiu de les seves aplicacions mòbils i han explicat com resolen els reptes que s’han plantejat.

 

Entre aquestes aplicacions, n’hi ha que tenen la funció de facilitar l’elecció dels estudis postobligatoris als alumnes de secundària i d’altres amb finalitats humanitàries que pretenen promoure el contacte entre les ONG i el voluntariat.

 

La trobada de joves adolescents ha tingut lloc en el marc de la Steam Conference, una trobada anual que promou l’educació en els camps anomenats STEAM, per les sigles en anglès de ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques.

 

L’edició d’enguany posa la dona com a eix central del programa i presenta l’espectacle gratuït Ada.Ada.Ada, una actuació molt especial en homenatge a l’extraordinària vida i al llegat de la matemàtica Ada Lovelace, considerada la primera programadora de la història.

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital