Fundació BIT Habitat - Programa i-lab

Un moment de la Conferència de Barcelona per a la inclusió digital, celebrada l'1 de desembre de 2022 a Ca l'Alier
Share

El passat dijous 1 de desembre, l’Ajuntament de Barcelona, Giga (UNICEF-UIT), Mobile World Capital Barcelona i la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals van organitzar la Conferència de Barcelona per a la Inclusió Digital, una jornada oberta a la ciutadania per discutir com podem avançar cap a una transició digital justa centrada en les persones.

Estand de l'Ajuntament de Barcelona a una edició passada de l'Smart City Expo
Share

Arriba una nova edició de l'Smart City World Congress, el saló de referència global de les solucions intel·ligents per a un futur urbà més sostenible. Descobriu aquí els projectes i iniciatives de ciutat que l'Ajuntament de Barcelona presenta en el congrès com a exemple d'innovació al servei de les persones, de la creació d'oportunitats i de l'entorn urbà. 

Imatge promocional del repte
Share

Barcelona promou un nou repte d’innovació per millorar l’habitabilitat i el rendiment energètic dels habitatges de Barcelona, tot aportant nous materials i/o nous usos dels existents, noves tecnologies i nous dissenys. 

Un moment del City Leadership Forum celebrat a Barcelona.
Share

Ca l’Alier7 acull, del 8 al 9 de juny, el City Leadership Forum, una trobada d’experts en digitalització i innovació urbana de diferents ciutats que s’han trobat a Barcelona per debatre sobre la digitalització com a eina de millora de la qualitat de vida de la ciutadania. La trobada inclou taules rodones i activitats sobre innovació, tecnologia, drets digitals i ciberseguretat.

Terrat  amb vegetació a la Fàbrica del Sol.
Share

El seu objectiu és reconèixer i difondre iniciatives innovadores i inspiradores de diferents sectors (empresarial, social, comunicatiu i educatiu) que contribueixin a assolir els objectius de desenvolupament sostenible a la nostra ciutat.

Pavelló de l'Ajuntament de Barcelona a l'Smart City Expo 2021
Share

En aquest aparador internacional, Barcelona mostra la seva aposta per la innovació digital com a eina per construir el futur, amb 44 projectes que estan permetent avançar cap a una ciutat més sostenible, connectada i socialment cohesionada.

Imatge oficial Smart City Expo 2020
Share

Volem un futur digital integrador. Més ètic, més col·laboratiu, més transparent. Per a tothom.

Descobreix aquí com estem construiïnt el futur de Barcelona amb els projectes que presentem a l’Smart City Expo 2021.

Ca l'Alier, seu de la Fundació BIT Habitat
Share

Vivim en un nou escenari d’incertesa d’escala global, amb una incidència especial a les ciutats. Les preguntes han canviat i estem obligats a innovar en les respostes. En aquest context de transformació, Barcelona es dota d’una nova mesura de govern per impulsar la innovació dels serveis públics, els processos i la governança, i per accelerar la innovació a la ciutat i amb la ciutat.

Laia Bonet visita el restaurant Cocina Hermanos Torres per seguir un projecte de reciclatge de residus orgànics
Share

Quatre escoles i un restaurant participen a “Barcelona Revolta’t”, un projecte de la convocatòria “La ciutat proactiva 2020”, que busca implantar la gestió descentralitzada de la matèria orgànica.

Acte de clausura del programa Habitants a Ca l'Alier.
Share

HaBITants, el programa educatiu de la Fundació BIT Habitat perquè els infants i els joves coneguin, emprin i visquin de manera conscient en el seu entorn urbà, ha acabat la prova pilot amb un acte de clausura per donar a conèixer els projectes pilots del programa, desenvolupats per estudiants de l’Escola Fluvià i de l’Institut Quatre Cantons.

Interior d'una botiga a Ciutat Vella
Share

La Ciutat Proactiva 2020 ens ha deixat sis projectes on la innovació i l’acció conjunta dels ciutadans i les ciutadanes treballen de la mà per oferir solucions que millorin la nostra qualitat de vida. Solucions per conrear aliments als entorns urbans, per a què la tecnologia ajudi a reforçar el petit comerç i la seva digitalització o per a què la gent gran tingui una dieta saludable amb el suport comunitari. Descobreix-los als vídeos que t’oferim a continuació.

Plató de l'Smart City Live
Share

Com seran el món i les ciutats després de la pandèmia de la covid-19? Quins canvis seran permanents i essencials de cara al futur? ​​Experts internacionals, companyies líders en el camp de la innovació urbana i representants governamentals d’arreu el món han debatut com millorar la resiliència de les ciutats  a l’Smart City Live (SCL), l’edició digital de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC).

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital