i-lab

Share

L’exposició Humanitzant la tecnologia per BARCELONA comparteix amb la ciutadania les polítiques i els projectes de ciutat intel·ligent que està impulsant l’Ajuntament de Barcelona, i que es van presentar a l’Smart City Expo World Congrés d’enguany. La mostra es pot visitar gratuïtament durant tot el mes de desembre a Ca l’Alier.

Carril bici al passeig de Sant Joan.
Share

L’i.lab, el laboratori de Barcelona per accelerar la innovació urbana, social i sostenible, ha presentat els resultats del seu primer any d’activitat a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC). També es va anunciar la continuació de la col·laboració amb el programa DataCity, que promou l’ús de les dades per resoldre reptes de la ciutat.

Share

Representants d’i.lab de Barcelona i dels urban labs d’Amsterdam, Aarhus i Dublín reafirmen la importància dels laboratoris d’innovació urbana a les grans ciutats del continent.

Exposició "Cap a la ciutat humana" a Ca l'Alier.
Share

El 3 de desembre celebrem la clausura de la exposició "Cap a la ciutat humana: com milloraries la teva ciutat?" a Ca l'Alier, amb una taula rodona on es reflexionarà sobre el potencial de la tecnologia i la innovació social per construir ciutats més inclusives i sostenibles. 

 

Projecte #Cuéntalo.
Share

Quines dades generem? Com es fan servir? Què sabem com a ciutadans i ciutadanes sobre tot això? La utilització de les dades planteja molts interrogants, i el cicle DSIPLAY d’experiències d’innovació social digital de Barcelona ha dedicat una sessió als projectes que destaquen per la gestió i l'ús ètics de les dades, com ara Raval Data Commons o Wikidata, entre d’altres.

Espai Fòrum a l'Smart City Expo 2019.
Share

L’edició 2019 de l’Smart City Expo World Congress ha tornat a confirmar aquesta trobada com una de les cites mundials de referència sobre les ciutats intel·ligents. Enguany, Barcelona hi ha presentat la seva aposta per un model d’innovació més just, sostenible i que millori la qualitat de vida de les persones. Descobreix quins en són els eixos i els projectes principals en aquest article.

Acte de presentació dels guanyadors dels reptes i.lab.
Share

Les propostes guanyadores dels dos últims reptes i.lab han estat “Energia neta a partir dels paviments”, de l’empresa Sorigué, i “SOM Comunitat”, per garantir l'atenció a la gent gran de forma intel·ligent, de l'empresa URock. L'Ajuntament de Barcelona va llançar els reptes a través de l’i.lab, el laboratori municipal per accelerar la innovació urbana, sostenible i social. Els guanyadors s’han fet públics en l’Smart City Expo World Congress (SCEWC).

Presentació del projecte DataCity al Mobile World Congress 2018.
Share

L’Ajuntament de Barcelona, per mitjà de la Gerència de l’Oficina Municipal de Dades (OMD) i l’i.lab, aposta per la innovació i renova la seva col·laboració amb la iniciativa DataCity per trobar solucions innovadores a reptes de ciutat.

Trobada "El futur de l'alimentació urbana" del cicle DSIPLAY.
Share

En aquesta sessió del cicle DSIPLAY d’experiències d’innovació social digital hem pogut descobrir que hi ha altres i noves maneres d’enfocar la producció d’aliments i com la tecnologia hi pot ajudar. Les consignes són proximitat i circularitat, sostenibilitat de la terra i de l’ús de l’energia, empoderament de les persones per produir els seus propis aliments i baixes emissions.

Share

L’i.lab de l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la consultora Idencity, ha fet un estudi comparatiu de laboratoris urbans (labs) i equips d’innovació a ciutats d’arreu del món, per tal de saber què aporten i extreure’n bones pràctiques.

Share

L’Ajuntament de Barcelona porta a l’Smart City Expo World Congress (del 19 al 21 de novembre) el seu Espai Fòrum, una àgora on es presentaran projectes de ciutat, tant municipals com iniciatives d’entitats del tercer sector, associacions, empreses emergents i pimes.

Dona treballant amb un ordinador a TransfoLAB BCN.
Share

L’economia col·laborativa va ser la protagonista de la trobada “Com posar en marxa un projecte social col·laboratiu?” del cicle DSIPLAY d’experiències d’innovació social digital, que es va celebrar el 23 d’octubre a InnoBA. Durant la jornada, les persones assistents van descobrir diferents maneres d’engegar un projecte col·laboratiu i van poder intercanviar dubtes i opinions amb els emprenedors i les emprenedores del sector.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital