Presentació de DataCity Barcelona a l'Smart City Expo 2018.
BCN Ciutat Digital

I.lab presenta les empreses dels reptes de mobilitat

L’Smart City Expo World Congress 2018 és l’escenari on es presenten els reptes urbans i els grups de treball de la primera edició del programa DataCity Barcelona, ​​creat per NUMA i impulsat pel Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital de l'Ajuntament de Barcelona a través de l’i.lab.

DataCity és un programa d'innovació urbana que convida corporacions i empreses tecnològiques a resoldre reptes urbans plantejats pels ajuntaments, i on les dades són l'eina central per resoldre'ls.

La primera edició del programa a Barcelona s’ha llançat el setembre passat, juntament amb dues grans empreses d'infraestructures i serveis. El repte està enfocat a temes de mobilitat, i hi col·laboren la Gerència de Mobilitat i Infraestructures i l'Oficina Municipal de Dades de l'Ajuntament de Barcelona.

 

Reptes per millorar la mobilitat

DataCity està estructurat en tres fases: selecció de reptes, identificació d'empreses de base tecnològica que participaran en cada repte i experimentació de les propostes seleccionades.

El primer repte busca solucions per reduir l'impacte de la distribució urbana de mercaderies optimitzant el repartiment de l'última milla. En aquest repte hi treballaran la gerència de Mobilitat amb Ferrovial Servicios, i les dues start-ups que han quedat finalistes,  300.000km/S i Immense Simulations.  

El segon repte se centra a avaluar l'impacte en els accessos a la ciutat enfront dels nous escenaris de pagament de les vies d'accés a la ciutat. En aquest cas, serà l’empresa Autopistas del Grup Abertis i les start-ups CIMA i Mosaic Factor les que treballaran amb l’Ajuntament.

La fase d'experimentació començarà la setmana després del SCEWC i s'estendrà fins a finals de febrer del 2019. Els resultats obtinguts es presentaran en un demo day a l'Ajuntament de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital