Un moment del tercer Dia i.lab, celebrat a Ca l'Alier.
BCN Ciutat Digital

i.lab, un any de solucions innovadores als reptes de la ciutat

Durant l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) 2019 s’han presentat els resultats del primer any d’activitat de l’i.lab, el laboratori de Barcelona per accelerar la innovació urbana, social i sostenible. “Innovar és entendre les necessitats dels ciutadans”, va destacar la gestora de projecte d’i.lab, Ana Paola López, que també va subratllar la importància de situar la ciutadania al centre per poder afrontar amb èxit les problemàtiques que planteja la ciutat.

Amb l’objectiu de dinamitzar la participació de l’ecosistema d’innovació a la ciutat, l’i.lab ha llançat durant l’últim any sis reptes que han rebut propostes d’empreses i institucions d’una trentena de països, així com jornades de treball i tallers en els quals han participat més de 1.300 persones representants dels eixos de la quàdruple hèlix: societat, Administració pública, sector privat i centres acadèmics.

Consulta el vídeo d’un any d’activitat de l’i.lab a continuació: 

 

 

També es va anunciar la continuació de la col·laboració amb el programa DataCity, que promou l’ús de les dades per resoldre reptes de la ciutat. Judith Libchaber, de DataCityLab, va presentar el repte de distribució de mercaderies a l’última milla. El projecte és un exemple de col·laboració entre diverses agències de l’Ajuntament de Barcelona —l’i.lab, l’Oficina Municipal de Dades i la gerència de Mobilitat— i empreses, Ferrovial i les empreses emergents tecnològiques 300.000 Km/s i Immense Simulations.

Gràcies al projecte i l’anàlisi de dades s’ha pogut observar que tenir centres de distribució en punts estratègics de Barcelona significaria un 55% menys de desplaçaments de vehicles contaminants a la ciutat i un 70% menys d’emissions causades per lliuraments de béns comprats per internet al consumidor final.

Durant el 2020, de la mà de l’i.lab i les àrees municipals, es llançaran noves convocatòries de solucions innovadores per resoldre els reptes de la ciutat. Barcelona confia poder seguir innovant de la mà de tot l’ecosistema d’innovació local i internacional.

Perquè Barcelona és un laboratori d’innovació!

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital