Dues dones interactuen amb un ordinador portàtil.
BCN Ciutat Digital

I si… la meva vida virtual no em connecta?

Amb l’estat d’emergència sanitària provocat per la Covid-19, la interacció digital des de la intimitat forçada ha canviat la nostra relació amb les emocions, les persones i nosaltres mateixos.

Aquest és l’escenari que Marta Peirano, periodista especialitzada en tecnologies de vigilància i manipulació massiva, i Liliana Arroyo, doctora en Sociologia i investigadora en innovació digital i impacte social a Esade, aborden en el segon diàleg virtual del cicle “I si…? Cicle de converses #desdecasa”. Les sessions estan moderades per la periodista Karma Peiró.

A “I si… la meva vida virtual no em connecta?” es reflexionarà sobre temes com ara la consciència col·lectiva de l’ús de les dades i l’ús per part de les persones particulars; la necessitat de neutralitat de la xarxa; la tecnologia i la infraestructura de dades com a béns comuns; l’ètica dels algoritmes, i la generació de noves percepcions de proximitat (la llar versus la societat connectada).

 

“I si…? Cicle de converses #desdecasa” és un cicle que la Fundació BIT Habitat posa en marxa com a espai de conversa i reflexió a l’entorn de la situació d’emergència sanitària actual i de la transformació digital que es pot derivar d’aquest moment d’excepcionalitat. 

 

“I SI…? CICLE DE CONVERSES #desdecasa”

SESSIÓ 2

I si... la meva vida virtual no em connecta? Com la interacció digital des de la intimitat forçada ha canviat la nostra relació amb les emocions, les persones i nosaltres mateixos.  (Temes: distància social, física i digital)

Dijous 16 d’abril (17.30 h)

  • Ho modera: Karma Peiró, periodista @kpeiro
  • Marta Peirano, periodista @minipetite
  • Liliana Arroyo, sociòloga i investigadora @Liliana_ArroyoM  

 

MATERIAL DE REFERÈNCIA

Pots consultar aquest material de referència en relació amb els temes que abordarà la sessió:

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital