Una mà sosté un mòbil dins d'un autobús buit.
BCN Ciutat Digital

I si… les dades deixen de ser meves?

La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha generat un escenari d’incertesa excepcional d’escala global. En aquest nou escenari, la tecnologia ha adquirit el paper d’aliat principal i ha reforçat el sentit de col·lectivitat i permès unes comunicacions ràpides i eficients.

No obstant això, també ha posat en evidència el paper clau que té la transformació digital en les societats contemporànies. En aquest sentit, s’estan despertant consciències cíviques col·lectives més sensibles envers el medi ambient, més crítiques envers els estils de vida actuals i més conscients sobre com la tecnologia influeix en la relació amb les persones, i s’està posant en evidència la necessitat d’un canvi de model de consum, no només dels recursos sinó també del temps i de les relacions.

En aquest context, la Fundació BIT Habitat posa en marxa el cicle virtual “I si…? Cicle de converses #desdecasa” de diàlegs sobre la tecnologia i la situació actual de crisi sanitària, que tenen una durada aproximada de 50 minuts i que es podran seguir en directe a través de la plataforma de streaming Watchity.

Les sessions seran moderades per la periodista Karma Peiró, que conversarà amb dos ponents experts i expertes en la matèria que es debati. Aquest format també permetrà que el públic pugui participar en la conversa i fer preguntes i reflexions en directe.

La primera sessió del cicle està dedicada als drets digitals i la sobirania tecnològica.

 

“I SI…? CICLE DE CONVERSES #desdecasa”

SESSIÓ 1

I si... les dades deixen de ser meves? Ara és més urgent que mai parlar de dret digitals i sobirania tecnològica. (Temes: drets digitals, privacitat de les dades, sobirania tecnològica)

Dimarts 14 d’abril (17.30 h)

  • Modera: Karma Peiró, periodista @kpeiro
  • Jordi Pérez, periodista @jordipc
  • Núria Oliver, enginyera en telecomunicacions @nuriaoliver

 

MATERIAL DE REFERÈNCIA

Pots consultar aquest material de referència en relació amb els temes que abordarà la sessió:

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital