Àrea de joc infantil als Jardins Dolors Canals de Barcelona.
BCN Ciutat Digital

Innovació en les àrees de joc de la ciutat: reptes i solucions

El 25 d’abril va tenir lloc a la Sala Barcelona (Gerència d’Ecologia Urbana) un acte informatiu sobre el plec de manteniment de les àrees de joc de la ciutat i de presentació de solucions guanyadores del repte “Barcelona dona molt de joc”.

A l’acte, organitzat conjuntament per Ecologia Urbana i l’i.lab, van participar trenta persones de l’àmbit públic i privat, principalment representants d’empreses tecnològiques i de grans empreses de serveis.

Podeu veure el vídeo complet de la jornada a continuació:

 

 

 

 

Durant la primera part de l’acte es va descriure el procés de redacció de les clàusules d’innovació del plec, novetat principal de la licitació d’enguany.

Es va destacar la bona predisposició de totes les parts implicades en el procés de redacció del plec per avenir-se a introduir la innovació com a element de millora de l’eficiència de la gestió de serveis públics.

La segona part de l’acte va consistir a conèixer de primera mà les solucions proposades per les quatre empreses seleccionades del repte “Barcelona dona molt de joc”:

  • Anton Gomà (CTRL4 Enviro) va presentar una solució basada en l’anàlisi termogràfica de l’activitat de les àrees que permet fer compatible el monitoratge constant amb el dret a la privacitat dels ciutadans.
  • Cristian Salomoni (Amaisys Tech) va introduir la plataforma Jocqui, que permet reconèixer objectes i persones mitjançant mesures termogràfiques. La solució inclou, entre d’altres, l’anàlisi de la conducta dels usuaris dels espais de joc.
  • Gonzalo Parrilla (Pixelabs) no va poder ser present a l’acte, però va enviar un vídeo de presentació de la seva solució, centrada en la visió artificial per computació amb un programari que és compatible amb qualsevol sistema de gestió de dades.
  • Francesc Recasens (Business Strengths Engineering) va presentar la seva proposta de governança de la ciutat jugable (JugaBCN), basada en sensors de comptatge de persones, de temperatura i fotoelèctrics.

 

Les clàusules d’innovació dins un plec de licitació són, fins ara, capdavanteres, i s’espera que siguin una realitat en la major part dels processos de contractació pública de la ciutat.

En finalitzar l’acte els assistents van poder intercanviar experiències, i les grans empreses de serveis es van mostrar molt interessades a conèixer més en detall les propostes finalistes de les petites i mitjanes empreses amb innovacions digitals i tecnològiques.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital