BCN Ciutat Digital

Inspiring Girls i Fluttr, guanyadores del repte per apoderar les dones en la indústria tecnològica

El 18 d'octubre de 2018, en el context de l'esdeveniment Biennal de Pensament "Ciutat oberta", es va celebrar el lliurament de premis del repte per apoderar les dones en la indústria tecnològica, una iniciativa desenvolupada amb la Fundació Mobile World Capital i el seu programa d-LAB. 

 

La directora de Formació i Innovació de Barcelona Activa, Sara Díaz, va donar la benvinguda en un acte que va tenir lloc al Cibernàrium, en què va assenyalar el compromís d'oferir formació en tecnologies de la innovació amb un suport especial a les dones. El director del d-LAB, Jordi Arrufí, també va subratllar que és necessari atreure talent per  poder transformar la tecnologia. 

 

A continuació es va celebrar una taula rodona amb la participació de destacades figures femenines que lluiten per capgirar l’estereotip de les dones en el mon de la tecnologia: Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital; Eva Fabry, directora del Centre Europeu de Dona i Tecnologia; Cheryl Miller, directora fundadora del Digital Leadership Institute, i Therese Jamaa, directora general de GSMA.

 

 

Durant el debat, moderat per Carina Lopes, directora del think tank de Digital Future Society a la Mobile World Capital, es va parlar de la importància de disposar de dades per conèixer l’escala de la bretxa digital i les seves causes, d'estimular l’aprenentatge i el desenvolupament d’habilitats tecnològiques de les nenes i dones, i de fer la tecnologia divertida i atractiva. També es va mencionar que s’hauria de comunicar més i traslladar tot el que passa a Barcelona en aquest àmbit a escala europea i a la resta del mon. Finalment, es va emfasitzar la importància de potenciar la presència de la dona en tots els àmbits i posar-la al centre de la revolució digital.

 

Després de la taula rodona, Jordi Arrufí i Francesca Bria van fer lliurament dels guardons a les dues propostes guanyadores: Inspiring Girls i Fluttr.

 

Els equips guanyadors desenvoluparan i implementaran conjuntament els projectes pilot a Barcelona. El primer guanyador, Inspiring Girls, és un projecte que augmenta l'autoestima i l'ambició professional de les nenes en edat escolar, així com les expectatives laborals. Impulsat per una fundació que va néixer fa quatre anys amb Miriam González Durántez, aquest projecte ha creat una campanya mundial anomenada Inspiring Girls Online per connectar, a través de la tecnologia, nenes de 10 a 15 anys amb exemples a seguir de dones professionals de tots els sectors, nivells i edats. Aquesta connexió es realitza a través d'una plataforma digital oberta en la qual es mostren una gran varietat d'entrevistes a dones que compleixen amb diferents rols i això permet a totes les nenes amb accés a internet aprendre d'elles.

 

 

La segona guanyadora ha estat la plataforma d'assessorament en línia Fluttr. Fundada per Amleto Montinari i Alessandro Franzi. La plataforma disposa d'un sistema de selecció de personal que, a través de les dades massives (big data), ajuda les empreses a seleccionar el millor candidat eliminant la discriminació per gènere. Aquest projecte, que ja es troba al mercat i va ser finalista del desafiament global GSMA Women4Tech Hack_D_Gap en l'últim 4YFN, aspira a convertir-se en la millor plataforma per ajudar a reduir la bretxa de gènere en el sector TIC i facilitar que les dones accedeixin a aquesta part del mercat laboral. Per assolir això, Fluttr proposa sessions de mentoria aplicades als processos de selecció i la creació d'una acadèmia en línia amb contingut i desafiaments tecnològics per millorar les habilitats de les dones.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital