A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Foto de família de la primera reunió política de la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals
BCN Ciutat Digital

La CC4DR posa en marxa el Marc de governança dels drets digitals

La Coalició de Ciutats pels Drets Digitals (CC4DR) ha celebrat la seva primera reunió política el 14 i 15 d’octubre a Amsterdam. Amsterdam, Barcelona, Bordeus, Londres, Milà, Berlín, Brussel·les, Sofia, Tirana, Utrecht i Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) s’han reunit per reforçar ambicions en matèria de drets digitals i establir l’estratègia futura de la Coalició.

Durant la reunió, els membres de la Coalició han començat a treballar el Digital Rights Governance Framework (Marc de governança dels drets digitals), que proporcionarà eines a les ciutats que vulguin desenvolupar polítiques relacionades amb els drets digitals.  La primera versió d’aquest document es publicarà el 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, i es provarà en diverses ciutats a partir del gener del 2022.

Touria Meliani, tinenta d’Art i Cultura i de la Ciutat Digital d’Amsterdam, ha afirmat a la conferència inaugural que “és necessari organitzar-se a favor de l’interès públic, sobretot en un moment en què les grans empreses tecnològiques tenen tanta força i en què la digitalització està afectant tots els àmbits de les nostres vides”. “Tenint en compte l’agenda internacional i la de la UE, és el moment de fer-nos sentir”.

Laia Bonet, tinenta d’alcaldia de l’Àrea d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports, Coordinació Territorial i Metropolitana de Barcelona, ha descrit la reunió com un “moment clau per mirar enrere i aprendre del que hem viscut durant l’últim any i mig, però també per mirar endavant i construir una agenda renovada i comuna per a la Coalició”. També ha destacat la necessitat “d’elaborar una estratègia sobre com la Coalició pot ser més eficaç a l’hora de configurar les agendes digitals a Europa i a l’estranger per protegir els drets digitals” i de “fer avançar la Coalició reforçant-ne la dimensió humana”.

En els últims anys, les ciutats de la Coalició han col·laborat, han compartit coneixement i han arribat a acords per defensar i protegir els drets digitals en l’àmbit local i internacional. La Coalició ha impulsat, per exemple, el Registre d’algoritmes, el projecte “Citizen Voices”, l’“Applied Digital Rights Initiative” o l’Observatori Global d’IA Urbana. Les conclusions i aprenentatges d’aquests projectes quedaran reflectits i es desenvoluparan al Digital Rights Governance Framework.

Per a més informació sobre els projectes de la CC4DR, llegiu aquesta revista digital de la Coalició. Per contactar amb la Coalició, escriviu a pboet@bcn.cat o milou.jansen@amsterdam.nl.

 

 

Un moment de la primera reunió política de la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals
Un moment de la primera reunió política de la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals
Un moment de la primera reunió política de la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals
Un moment de la primera reunió política de la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital