BCN Ciutat Digital

La ciutat digital, a debat

 

Barcelona Metròpolis va presentar ahir el seu nou número, dedicat a la ciutat digital, al Centre d’Innovació Urbana Ca l’Alier, on va tenir lloc la taula rodona “Digitalització de la ciutat: com es generen i qui controla les dades?”, organitzada per la revista en col·laboració amb Ca l’Alier – BIT Habitat.

A la taula rodona van participar: 

•            Mayo Fuster, directora de recerca sobre economia col·laborativa a l’Internet Interdisciplinary Institute de la UOC, experta en comunitats en línia i producció col·laborativa.

•            David Martínez, arquitecte urbanista, director de projectes de la Fundació BIT Habitat i coordinador de la Comissió 22@.

•            Anna Majó, directora tècnica d’Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona i responsable de l’i.lab, el laboratori d’innovació urbana, social i sostenible de Barcelona.

•            Arnau Monterde, doctor en Societat de la Informació i el Coneixement per la UOC i un dels responsables del projecte Decidim, la plataforma digital de participació impulsada per l’Ajuntament de Barcelona.

Milagros Pérez Oliva, periodista i directora de Barcelona Metròpolis, va moderar el debat.

 

Revolució digital, democràcia i ciutats

El nou número de Barcelona Metròpolis obre el debat sobre la ciutat digital i les noves tecnologies aplicades a la democràcia a partir de les reflexions de figures expertes en aquest àmbit. 

El dossier Ciutat Digital aborda qüestions com ara: De quina manera els ciutadans poden exercir el control sobre les dades que generen? Com afecta l’economia de plataforma les condicions laborals i els espais urbans? O com es poden aprofitar les noves tecnologies per potenciar la transparència del govern i la participació ciutadana?


Els col·laboradors d’aquest número són Yochai Benkler, codirector del Centre Berkman d’Internet i Societat de la Universitat de Harvard; Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona; Nick Srnicek, professor d’Economia Digital al King’s College de Londres i autor de Capitalismo de plataformas; Renata Ávila, advocada especialista en drets humans i en tecnologia i propietat intel·lectual, i el periodista Ekaitz Cancela, a més de Mayo Fuster i Arnau Monterde.

Podeu descarregar la revista Barcelona Metròpolis aquí.

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital