BCN Ciutat Digital

La innovació social digital a Barcelona: les persones, primer

L’era digital està modificant de manera profunda i ràpida la societat i, per tant, la relació entre ciutadania, empreses i Administració pública.

Si Barcelona vol esdevenir una ciutat ètica, oberta i responsable no pot fer-ho sola, sinó que ha de comptar amb tot el potencial del qual disposa: des d’una veritable participació de la ciutadania, ja sigui en la presa de decisions, en la configuració del futur de la ciutat o en el control de les dades pròpies generades per les noves tecnologies. 

Perquè les persones van primer. I perquè això sigui possible tothom ha de disposar d’una veritable sobirania tecnològica.

 

 

Quatre entrevistes, vuit experiències, una ciutat

A Barcelona hi ha talent de sobres per construir una ciutat digital per a les persones. I en aquests vídeos hem reunit algunes de les persones que treballen per aconseguir-lo.

Són Albert Cañigueral, de OuiShare Barcelona, i Anna Majó, directora d’Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona; Mariona Ciller, cofundadora de SokoTech, i Antònia Folguera, comissària de Sónar + D; Tomás Díez, director del Fab Lab Barcelona, i Núria Conde, fundadora de DYBIO Barcelona i biohacker; Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona, i Arnau Monterde, líder de Decidim.

S’han trobat per parlar del moviment maker, d’educació, de vocacions tecnològiques i de creativitat.  De com podem donar forma a la ciutat mitjançant la col·laboració entre l’Administració pública i les empreses i de la importància de les dades per al dia a dia de la ciutadania.

Tots ells comparteixen experiències als vídeos:

Barcelona aspira a revolucionar l’agenda de la ciutat intel·ligent per convertir-se en una ciutat sobirana digitalment, una ciutat que permeti a la ciutadania debatre i articular les seves pròpies prioritats i decidir els usos ètics de les innovacions tecnològiques, amb un clar impacte social. Podreu saber-ne més en el vídeo següent.

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital