La proposta CAH i ATRI, guanyadora del repte BCN-NYC sobre habitatge assequible.
BCN Ciutat Digital

La proposta CAH i ATRI guanya el repte BCN-NYC per fer l’habitatge més assequible

La proposta conjunta CAH i ATRI ha estat la guanyadora del concurs internacional BCN-NYC Affordable Housing Challenge, organitzat pel programa i.lab del Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital, la Regidoria d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Nova York. La guanyadora s’ha presentat avui en el marc de la celebració de l’Smart Cities New York.

Aquesta proposta neix d’una col·laboració entre el projecte “Sistema de construcció per a habitatge assequible”, de la Universitat Nacional de Colòmbia, i el projecte “Innovació per a la inclusió social”, de Straddle 3 Barcelona.

Es tracta d’un plantejament de densificació de la ciutat aprofitant els buits que encara es poden trobar al teixit urbà. Això inclou la rehabilitació d’edificis existents i noves construccions, sense afectar el terreny, mitjançant noves tècniques de construcció econòmica que siguin lleugeres, adaptables i ràpides d’instal·lar.

La proposta constructiva també pot permetre edificar habitatge amb pocs suports a terra, suspès en l’aire, fins i tot per renovar sectors deteriorats o infrautilitzats a la ciutat, per exemple autopistes, ports, o estacions de transport.

 

Projectes pilot a Barcelona i Nova York

La proposta guanyadora del concurs internacional BCN-NYC Affordable Housing Challenge ha estat escollida d’entre 54 projectes procedents de 16 països d’arreu del món.

D’aquests 54, es van escollir primer tres finalistes, que es van donar a conèixer durant la celebració del Fòrum d’Habitatge de Barcelona el mes de març passat, dels quals finalment Barcelona i Nova York han atorgat el premi a la proposta CAH i ATRI.

La proposta rep un premi econòmic de 40.000 dòlars per posar en pràctica dos projectes pilot, l’un a Barcelona i l’altre a Nova York. A més, l’equip guanyador té l’oportunitat de reunir-se amb agents municipals rellevants d’habitatge i tecnologia, tant de Barcelona com de Nova York, i guanyarà visibilitat i reconeixement internacional.

 

Solucions tecnològiques per fer més assequible l’habitatge

L’objectiu que persegueixen i comparteixen les ciutats de Nova York i Barcelona amb el plantejament d’aquest repte és trobar solucions, eines i tecnologies innovadores que disminueixin els terminis i els costos de construcció i rehabilitació d’habitatges en zones urbanes denses, amb la finalitat de fer més assequible l’habitatge per a tothom.

La manca d’habitatge adequat i assequible és un repte que té un impacte negatiu en la inclusió social, la igualtat, la salut i el benestar de les persones, i la sostenibilitat. Tant Barcelona com Nova York estan compromeses a afrontar aquest repte tal com s’indica a la Declaració dels governs locals pel dret a l’habitatge i el dret a la ciutat, que totes dues ciutats van liderar.

La iniciativa BCN-NYC Affordable Housing Challenge s’emmarca, també, en el projecte europeu IUC, mitjançant el qual els equips d’habitatge de Barcelona i Nova York ja fa mesos que intercanvien experiències.

www.barcelona.cat/i-lab

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital