Presentació del projecte DataCity al Mobile World Congress 2018.
BCN Ciutat Digital

Les dades, motor de noves solucions als reptes de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona, per mitjà de la Gerència de l’Oficina Municipal de Dades (OMD) i l’i.lab, aposta per la innovació i renova la seva col·laboració amb la iniciativa DataCity per trobar solucions innovadores a reptes de ciutat.

DataCity és un programa d'innovació urbana que convida corporacions i empreses tecnològiques a resoldre reptes urbans plantejats pels ajuntaments, i on les dades són l'eina central per resoldre'ls.

El programa DataCity, liderat des de l’OMD i l’i.lab, és innovador perquè treballa un nou model de col·laboració en què les dades provinents tant del sector públic com del privat són un motor de noves solucions als reptes de la ciutat.

 

Col·laboració publicoprivada

La primera edició del programa DataCity a Barcelona és el resultat de la col·laboració publicoprivada: l'Ajuntament de Barcelona (OMD i i.lab i la Gerència de Mobilitat), l’empresa Ferrovial, i dues empreses de base tecnològica 300.000km/s i Immense Simulations, seleccionades per afrontar el repte de l'última milla de mercaderies a la ciutat de Barcelona.

300.000 km/s i Immense Simulations han desenvolupat experimentacions a partir de la recollida i l’anàlisi de dades, tant en l’àmbit privat com públic, i han aportat informació rellevant per reduir la congestió causada per la distribució urbana de mercaderies a la ciutat i millorar la gestió de la mobilitat i la qualitat de vida dels residents.

 

Ciutat més sostenible, resilient i inclusiva

Com destaca Michael Donaldson, comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern, “a través de DataCity volem respondre als problemes urbans complexos de manera innovadora i col·laborativa amb agents econòmics i socials. Aquest procés de cocreació, en el qual les dades són l’eina central per resoldre reptes de ciutat, ajuda l’Administració en el desenvolupament d’una ciutat més sostenible, resilient i inclusiva”.

El programa DataCity a Barcelona comença la segona edició el 2020. L'i.lab i l’Oficina Municipal de Dades conviden tots els actors del sector privat a col·laborar amb l'Ajuntament per ajudar a  resoldre els reptes de la ciutat en tots els sectors clau de l'Agenda 2030: canvi climàtic, gestió energètica, gestió de residus i aigua, planejament urbà, economia local i qualitat de vida.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital