BCN Ciutat Digital

Les dades obertes arriben al Festival de la Ciència

Dissabte passat, dia 9 de juny, el parc de la Ciutadella es va transformar en un laboratori a l'aire lliure amb més de 230 activitats per apropar la ciència, la tecnologia, la innovació i la recerca a tots els públics. La dotzena edició del Festival de la Ciència va presentar, per primera vegada, un espai anomenat "Núvol de dades", dedicat exclusivament a aquelles activitats pensades per donar a conèixer la importància de les dades obertes i els beneficis del seu ús.

 

Aquest espai va obrir les portes amb l'"Open Data per a dummies", un nou projecte interactiu desenvolupat amb la col·laboració d'Eduscopi que va permetre apropar el món de les dades obertes a tothom d'una forma lúdica i didàctica. Els participants en l'activitat van poder explorar dos recorreguts diferents i analitzar, d’una banda, les dades relacionades amb les queixes dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona i, de l'altra, les dades relacionades amb els accidents de trànsit. Gràcies al seu èxit, s'ha incorporat aquest recurs a la pàgina web Open Data BCN perquè es pugui consultar. 

 

Un cop escalfats els motors, Lluís Aguilar, de Lovelymaps, va ensenyar als participants del taller "Crea el teu mapa de pel·lícula" a representar els accidents de la ciutat utilitzant la cartografia Firefly, on es podien visualitzar les zones de concentració, les hores més crítiques i, fins i tot, fer representacions dinàmiques d’aquestes dades.

 

Per acabar la tarda, els alumnes de dos dels instituts que van participar en el Repte Barcelona Dades Obertesl'IES Ferran Tallada i l'IES J. Serrat i Bonastre, van presentar els projectes "La cohesió social" i "Els accidents de trànsit", que van tenir una gran acollida entre els assistents.

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital