Make in BCN

Fabricació d'un equip de protecció contra la covid amb una impressora 3D.
Share

Al FAB Casa del Mig - Punt Multimèdia podeu descobrir la feina que s’ha fet des dels moviments maker per donar resposta a les necessitats que han sorgit amb la pandèmia de la covid-19. L’exposició “Makers vs. covid” està oberta fins al 29 d’octubre. Aquí us deixem els enllaços de diversos projectes per si voleu fer-hi un cop d’ull.

Portes obertes a l'Ateneu de Fabricació Digital Parc Tecnològic de Nou Barris.
Share

Presentem els projectes subvencionats pel programa Impulsem el que fas 2018 en la modalitat d’innovació social digital (DSI), que tot just han finalitzat, i els que s’han seleccionat a la convocatòria del 2019, que es desenvoluparan al llarg del proper any.

Trobada "El futur de l'alimentació urbana" del cicle DSIPLAY.
Share

En aquesta sessió del cicle DSIPLAY d’experiències d’innovació social digital hem pogut descobrir que hi ha altres i noves maneres d’enfocar la producció d’aliments i com la tecnologia hi pot ajudar. Les consignes són proximitat i circularitat, sostenibilitat de la terra i de l’ús de l’energia, empoderament de les persones per produir els seus propis aliments i baixes emissions.

Dona treballant amb un ordinador a TransfoLAB BCN.
Share

L’economia col·laborativa va ser la protagonista de la trobada “Com posar en marxa un projecte social col·laboratiu?” del cicle DSIPLAY d’experiències d’innovació social digital, que es va celebrar el 23 d’octubre a InnoBA. Durant la jornada, les persones assistents van descobrir diferents maneres d’engegar un projecte col·laboratiu i van poder intercanviar dubtes i opinions amb els emprenedors i les emprenedores del sector.

Un moment de la trobada DSIPLAY “Nous models d’incubació i finançament per a projectes socials innovadors”
Share

Barcelona Tech City ha estat l’escenari de la segona trobada del cicle DSIPLAY sobre experiències d’innovació social digital, en la qual s’ha abordat la qüestió de com finançar i incubar projectes innovadors amb impacte social. La sessió ha permès compartir les experiències d’empreses i iniciatives com ara Holaluz, Ouishare, Worldcoo, Migranodearena, Capital Cell o FILMCLUB, entre d’altres.

Visitants experimentant als estands de la Maker Faire Barcelona 2019.
Share

Un total de 10.000 persones van assistir a la darrera edició de la Maker Faire Barcelona, que es va celebrar el 5 i 6 d’octubre a la Nau Bostik. La fira va aplegar 500 participants, entre expositors, ponents i talleristes.

Cartell-convocatòria de la segona sessió del cicle DSIPLAY.
Share

Els projectes amb un objectiu social i perfil tecnològic no sempre són senzills de finançar. El cicle DSIPLAY organitza una sessió d’intercanvi on diversos projectes socials innovadors (start-ups), en funcionament i en fase d’explotació, explicaran quin és el model de negoci que han desenvolupat i amb quins obstacles s’han trobat en el procés.

L'estand municipal a l'Smart City Expo 2018.
Share

Teniu una iniciativa tecnològica que pot contribuir al fet que Barcelona sigui una ciutat més justa, igualitària i humana? Ara la podeu compartir a l’estand de l’Ajuntament durant l’Smart City Expo (del 19 al 21 de novembre). La convocatòria està oberta a entitats del tercer sector, associacions, startups i PIME innovadores.

Share

Creus que la tecnologia pot ajudar a fer la societat més sostenible? Vols fer una prova de levitació acústica? T’interessa saber com la fotosíntesi artificial pot generar combustibles? Això i molt més ho podràs descobrir al nou cicle DSIPlay i a la ruta que farà el 5 d’octubre a la Maker Faire sobre les noves formes de fabricació i d’educació. La innovació social digital està molt a prop teu. Participa-hi!

Ca l'Alier, seu del laboratori d'innovació urbana i.lab.
Share

Presentem el relat d’innovació municipal “Barcelona, laboratori d’innovació” corresponent al mandat 2015-2019, que mostra els principals resultats aconseguits en matèria d’innovació a través de l’estratègia i les polítiques d’innovació digital.

Panorámica de Barcelona.
Share

El Digital Social Innovation Ideas Bank és un banc d’idees, creat per Barcelona Activa en col·laboració amb Nesta, que presenta més de cent exemples internacionals de com els governs poden crear condicions millors perquè la innovació social digital pugui prosperar en els seus entorns.

Impressora 3D.
Share

Barcelona, com a ciutat pionera en el moviment de ciutats Fab, ha participat en el debat “Producció local, connexió global” de la jornada Fab City Summit que s’ha celebrat al WeMakeThe.City d’Amsterdam.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital