Make in BCN

Estand de l'Ajuntament de Barcelona a una edició passada de l'Smart City Expo
Share

Arriba una nova edició de l'Smart City World Congress, el saló de referència global de les solucions intel·ligents per a un futur urbà més sostenible. Descobriu aquí els projectes i iniciatives de ciutat que l'Ajuntament de Barcelona presenta en el congrès com a exemple d'innovació al servei de les persones, de la creació d'oportunitats i de l'entorn urbà. 

Terrat  amb vegetació a la Fàbrica del Sol.
Share

El seu objectiu és reconèixer i difondre iniciatives innovadores i inspiradores de diferents sectors (empresarial, social, comunicatiu i educatiu) que contribueixin a assolir els objectius de desenvolupament sostenible a la nostra ciutat.

Imatge oficial Smart City Expo 2020
Share

Volem un futur digital integrador. Més ètic, més col·laboratiu, més transparent. Per a tothom.

Descobreix aquí com estem construiïnt el futur de Barcelona amb els projectes que presentem a l’Smart City Expo 2021.

Laia Bonet visita el restaurant Cocina Hermanos Torres per seguir un projecte de reciclatge de residus orgànics
Share

Quatre escoles i un restaurant participen a “Barcelona Revolta’t”, un projecte de la convocatòria “La ciutat proactiva 2020”, que busca implantar la gestió descentralitzada de la matèria orgànica.

Sessió de cloenda del programa educatiu dels Ateneus de Fabricació
Share

Descobreix alguns dels projectes desenvolupats per escoles i instituts al programa educatiu de fabricació digital. A la trobada final entre els centres participants i els equips dels Ateneus de Fabricació s’han compartit les experiències i els aprenentatges generats durant el curs.

Interior d'una botiga a Ciutat Vella
Share

La Ciutat Proactiva 2020 ens ha deixat sis projectes on la innovació i l’acció conjunta dels ciutadans i les ciutadanes treballen de la mà per oferir solucions que millorin la nostra qualitat de vida. Solucions per conrear aliments als entorns urbans, per a què la tecnologia ajudi a reforçar el petit comerç i la seva digitalització o per a què la gent gran tingui una dieta saludable amb el suport comunitari. Descobreix-los als vídeos que t’oferim a continuació.

Fabricació d'un equip de protecció contra la covid amb una impressora 3D.
Share

Al FAB Casa del Mig - Punt Multimèdia podeu descobrir la feina que s’ha fet des dels moviments maker per donar resposta a les necessitats que han sorgit amb la pandèmia de la covid-19. L’exposició “Makers vs. covid” està oberta fins al 29 d’octubre. Aquí us deixem els enllaços de diversos projectes per si voleu fer-hi un cop d’ull.

Portes obertes a l'Ateneu de Fabricació Digital Parc Tecnològic de Nou Barris.
Share

Presentem els projectes subvencionats pel programa Impulsem el que fas 2018 en la modalitat d’innovació social digital (DSI), que tot just han finalitzat, i els que s’han seleccionat a la convocatòria del 2019, que es desenvoluparan al llarg del proper any.

Trobada "El futur de l'alimentació urbana" del cicle DSIPLAY.
Share

En aquesta sessió del cicle DSIPLAY d’experiències d’innovació social digital hem pogut descobrir que hi ha altres i noves maneres d’enfocar la producció d’aliments i com la tecnologia hi pot ajudar. Les consignes són proximitat i circularitat, sostenibilitat de la terra i de l’ús de l’energia, empoderament de les persones per produir els seus propis aliments i baixes emissions.

Dona treballant amb un ordinador a TransfoLAB BCN.
Share

L’economia col·laborativa va ser la protagonista de la trobada “Com posar en marxa un projecte social col·laboratiu?” del cicle DSIPLAY d’experiències d’innovació social digital, que es va celebrar el 23 d’octubre a InnoBA. Durant la jornada, les persones assistents van descobrir diferents maneres d’engegar un projecte col·laboratiu i van poder intercanviar dubtes i opinions amb els emprenedors i les emprenedores del sector.

Un moment de la trobada DSIPLAY “Nous models d’incubació i finançament per a projectes socials innovadors”
Share

Barcelona Tech City ha estat l’escenari de la segona trobada del cicle DSIPLAY sobre experiències d’innovació social digital, en la qual s’ha abordat la qüestió de com finançar i incubar projectes innovadors amb impacte social. La sessió ha permès compartir les experiències d’empreses i iniciatives com ara Holaluz, Ouishare, Worldcoo, Migranodearena, Capital Cell o FILMCLUB, entre d’altres.

Visitants experimentant als estands de la Maker Faire Barcelona 2019.
Share

Un total de 10.000 persones van assistir a la darrera edició de la Maker Faire Barcelona, que es va celebrar el 5 i 6 d’octubre a la Nau Bostik. La fira va aplegar 500 participants, entre expositors, ponents i talleristes.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital