Un usuari consulta la web app municipal sobre punts d'interès de ciutat amb una tablet.
BCN Ciutat Digital

Nova estratègia municipal d'aplicacions mòbils

La nova estratègia digital per a Barcelona aposta per perfeccionar els canals de comunicació i unificar aplicacions i eines per millorar l’experiència dels usuaris. D’acord amb aquesta visió, aquest dimecres s’ha presentat al Mobile World Congress la primera aplicació web progressiva per divulgar els punts d’interès de la ciutat.

La nova aplicació, que ja està disponible, és un producte tecnològic innovador que aporta a la vegada a l’usuari els avantatges d’una aplicació mòbil i d’un web. La posada en marxa de la nova aplicació s’emmarca en la nova estratègia de comunicació digital pel que fa als canals mòbils de l’Ajuntament, que prioritza els estàndards oberts, el programari lliure i l’ús de tecnologies multiplataforma.

Mitjans innovadors i referents internacionals en periodisme digital com The GuardianThe Washington Post i The Financial Times han apostat per aquestes solucions en els darrers anys.

La nova aplicació dels Punts d’Interès de Ciutat permet consultar tota la informació de llocs destacats en el conjunt de districtes de Barcelona. La nova aplicació web és accessible des del nou directori d’aplicacions municipals. L’app permet accedir a la llista de llocs destacats de cada districte, consultar els continguts per categories temàtiques i veure els punts d’interès preferits, fins i tot sense connexió a internet.

Les aplicacions web progressives són aplicacions que aprofiten les característiques més avançades dels navegadors web actuals per dotar l’usuari d’una experiència pràcticament indistingible de la d’una aplicació nativa del mòbil o ordinador.

Com que estan basades en tecnologies web, també són consultables des de dispositius d’escriptori i navegadors més antics. A més, la seva actualització té un efecte immediat i no està lligada necessàriament a les versions noves dels sistemes operatius d’Apple i Android ni a les limitacions dels seus arxius d’aplicacions.

 

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital