BCN Ciutat Digital

Per una ciutat més sostenible, autosuficient, democràtica i inclusiva

La participació de Barcelona a la Fab City Summit de París i la signatura d’un manifest conjunt amb altres ciutats europees ratifica la voluntat de la ciutat de construir un nou model urbà que trobi noves formes d’innovació i de col·laboració amb què resoldre reptes socials i de sostenibilitat.

 

La cimera de París reuneix experts i comunitats d'arreu del món interessades en l'economia circular, la planificació urbana, la fabricació digital, els nous models de negoci, el compromís cívic i el disseny i la producció sostenibles.

 

En el marc de la Fab City Summit d'enguany i per tal de mostrar suport al moviment Fab City i als valors que representa, les ciutats participants, incloent-hi Barcelona, han signat un manifest que recull la voluntat de trobar solucions a reptes globals com el canvi climàtic o l'exclusió social amb l'ús ètic i responsable de la tecnologia i la participació activa de la ciutadania.

 

Ser una fab city no només implica buscar noves formes d'innovació i de col·laboració per resoldre reptes socials i de sostenibilitat, sinó també apoderar i capacitar tecnològicament la ciutadania, fomentar-ne la participació activa en la presa de decisions i impulsar l'ecosistema productiu i econòmic local, entre altres mesures.

 

Iniciatives d'innovació social digital

 

Des de l'inici de la xarxa Fab City, l’any 2014, a la ciutat s'impulsen nombroses iniciatives que aposten per promoure la innovació social i la sostenibilitat.

 

Un exemple cabdal és el Maker District al Poblenou, un prototip de ciutat productiva i escalable que vol contribuir al procés de reindustrialització de la ciutat amb activitats i projectes que promoguin la interacció entre la comunitat local i les iniciatives ciutadanes.

 

Un altre projecte capdavanter són les subvencions "Impulsem el que fas", que busquen fomentar la promoció de la tecnologia oberta i la fabricació digital per tal de resoldre reptes socials i de sostenibilitat als territoris.

 

Finalment, cal destacar els ateneus de fabricació, una xarxa d'espais distribuïts per tota la ciutat que tenen com a objectiu l'apoderament dels ciutadans en matèria de fabricació digital, i la Maker Faire Barcelona, un espai de trobada per a artistes, enginyers i científics d'arreu del món per compartir coneixements i projectar ciutats més autosuficients i respectuoses amb el medi ambient.

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital