Antena wifi de l'Ajuntament de Barcelona.
BCN Ciutat Digital

Per una xarxa wifi lliure i de qualitat

L’Ajuntament de Barcelona ha signat una declaració institucional per garantir l’accés a una xarxa de wifi lliure i de qualitat. El text compta amb el suport de BComú, CiU, ERC i el PSC i constata les limitacions de l’actual legislació estatal i europea, a la vegada que insta els òrgans competents a tirar endavant els tràmits legals pertinents perquè les ciutats puguin proveir un servei de wifi lliure i amb una bona velocitat de connexió.

Els representants dels quatre grups polítics de l’Ajuntament han fet aquest dimarts al migdia una compareixença conjunta per defensar la declaració, que ha rebut el suport de Localret, un consorci que agrupa 800 municipis per impulsar la societat de la informació. El text es presenta dimarts a la tarda a la Comissió d’Economia i Hisenda.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha assegurat: “L’accés a internet no és una opció sinó un dret bàsic, una eina clau en la relació amb l’Administració, per trobar feina i per relacionar-se socialment. I hi ha gent que no pot pagar-lo.” En aquest sentit, ha afegit: “Barcelona està fent els deures i està ben connectada, però ens trobem amb limitacions i una normativa obsoleta que no ens permet avançar en la provisió d’aquest servei bàsic.”

El vicepresident de Localret, Andreu Francisco, que també és l’alcalde d’Alella, ha expressat el suport d’aquest consorci, el qual té com a missió donar serveis als municipis i als ciutadans per expandir les infraestructures de telecomunicacions i garantir que l’accés a la societat de la informació sigui una realitat. “Estem al costat de l’Ajuntament de Barcelona, la capital, li donem suport i volem fer un front comú per garantir l’accés a internet amb condicions i amb una velocitat digna.”

La regidora de CiU Sònia Recasens ha destacat la importància de les iniciatives de mandats anteriors que han permès establir les bases d’aquesta infraestructura a tota la ciutat. La regidora ha recordat iniciatives com el Mobile World Congress o l’Smart City, i ha assenyalat: “Són iniciatives que embolcallen el desplegament d’una bona infraestructura que ens permet lluitar contra la xacra que és l’escletxa digital.”

En representació d’ERC, la regidora Trini Capdevila ha afirmat: “Barcelona ha de ser una ciutat del segle XXI i no del segle XX, i per això cal exigir al Govern de l’Estat que deixi de “posar traves que impedeixin l’accés a un wifi lliure i de qualitat”.

Per al PSC, la regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran, Carmen Andrés, ha subratllat: “Internet és avui una eina natural de comunicació i de treball.” Segons Andrés, garantir-hi l’accés “és una oportunitat per a col·lectius com els joves i les persones vulnerables, que necessiten fer ús d’aquesta eina per accedir a serveis o ajuts de l’Administració”.

 

 

 

Usuaris del metro utilitzant dispositius mòbils.
Indicador de wifi a un autobús municipal.
Antenes wifi de l'Ajuntament de Barcelona.
Persona connectant-se al wifi municipal amb una tablet.
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital