BCN Ciutat Digital

Presentem el Collide International Barcelona al Sónar+D

En el marc del Sónar+D s’ha presentat el nou premi Collide International Barcelona, un guardó nascut de la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut de Cultura i el CERN, el Laboratori Europeu de Física de Partícules, amb l’objectiu de fomentar les arts i la ciència. Aquest premi forma part del pla Barcelona Ciència.

L’artista holandesa Rosa Menkman ha estat la guanyadora d’aquesta primera edició, a la qual s’han presentat 228 artistes de 49 països. El premi consisteix en una residència de dos mesos per ampliar la investigació treballant al CERN amb físics de partícules, enginyers, experts en tecnologia de la informació i personal de laboratori.

Després, l’artista passarà un mes a la Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani, on podrà ampliar la recerca a partir del diàleg i la col·laboració amb investigadors, comunitats artístiques i programes culturals de la ciutat. En aquesta segona fase, a Barcelona, els artistes tindran l’oportunitat d’ampliar i aplicar la seva recerca a través de la xarxa científica i cultural de la ciutat.

 

Foment de l’emprenedoria i l’ocupació digital i creativa

El Sónar+D, el congrés internacional que aplega les ments més creatives d’arreu del món amb l’objectiu de desenvolupar projectes innovadors, inspirar noves realitats i generar oportunitats de negoci i treball en xarxa, presenta diverses activitats de l’Ajuntament per donar suport a les persones que treballen en el sector de les indústries digitals i creatives, ja sigui en l’àmbit de l’emprenedoria o de l’ocupació.

Amb vista a la captació de talent en el sector de les TIC, s’han coorganitzat cites ràpides professionals amb trenta empreses innovadores de Barcelona que ofereixen cinquanta vacants de feina per a perfils com ara desenvolupadors i desenvolupadores d’aplicacions i webs, enginyers i enginyeres de programari, analistes de dades o persones expertes en màrqueting digital.

El Sónar+D també disposa de diversos espais per a les empreses emergents, on Barcelona Activa les ajuda a captar inversions a través de càpsules formatives, punts de trobada amb empreses inversores i sessions de mentoria.

Així mateix, s’ofereixen visites a les empreses del Parc Tecnològic i del sector creatiu i a les persones participants en el Barcelona Mentoring Program perquè puguin conèixer totes les oportunitats que ofereix el congrés.

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital