Ordinador amb codi obert.
BCN Ciutat Digital

Seguim apostant pel programari lliure

El 9 d’abril ha tingut lloc la primera trobada de l’any de FlossBcn, a l’auditori del CERC del Pati Manning, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

FlossBcn és una comunitat sense ànim de lucre per a entitats, professionals, investigadors i empreses de l’àmbit del programari lliure i codi obert.

En aquesta ocasió, l’esdeveniment s’ha centrat en una xerrada debat sobre les estratègies municipals per l’apoderament digital, un compendi de 47 polítiques municipals concretes per impulsar l’apoderament digital des dels ajuntaments.

En representació d’Apoderament Digital han intervingut Aleix Pol i Muriel Rovira, que han explicat les 47 mesures dividides en sis grans temes:

  1. Infraestructura de telecomunicacions
  2. Programari lliure
  3. Política de dades
  4. Democratització de la tecnologia
  5. Compra pública de dispositius electrònics i circularitat
  6. Estàndards lliures

L’objectiu dels impulsors és que aquestes propostes s’incorporin a la majoria de programes electorals de les candidatures que concorrin a les properes eleccions municipals.

 

Impuls al programari lliure

Un parell d’hores abans d’aquest acte, ha tingut lloc una reunió dels responsables d’impulsar el programari lliure a l’Ajuntament de Barcelona amb la Free Software Foundation Europe (FSFE) i la comunitat local Barcelona Free Software.

La FSFE ha destacat el paper que poden representar per apropar les comunitats locals de programari lliure i les diverses administracions públiques locals europees i donar a conèixer els casos d’èxit i les millors pràctiques.

L’Ajuntament ha donat a conèixer els projectes d’èxit com ara Decidim o CityOS, on es fa palesa la importància de crear comunitat entorn dels projectes de programari lliure.

 

“Public money, public code”

El dia abans, Barcelona Free Software va organitzar amb la FSFE una taula rodona a l’Escola del Treball sobre la campanya Public money, public code de la FSFE, que demana una legislació que reguli que el codi del programari finançat públicament pel sector públic es faci públic com a programari lliure o codi obert.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital