Tecnologia per a un millor govern

Algoritme.
Share

Amb l’"Estratègia municipal d’algoritmes i dades per a l’impuls ètic de la intel·ligència artificial", Barcelona es dota d’un marc normatiu per tal que l’aplicació de la intel·ligència artificial (IA) respecti els drets digitals de la ciutadania. Ens afegim així a ciutats com ara Amsterdam, Nova York, Hèlsinki, Toronto o Seattle en la construcció d’un model d’IA basat en els drets humans i compromès amb una societat digital democràtica.

Imatge oficial del Next Generation Internet Policy Summit (NGI).
Share

Barcelona ha posat en comú experiències i casos d’èxit sobre compartició de dades (Data Sharing) i drets digitals al Next Generation Internet Policy Summit (NGI).

Dos joves amb mascareta consulten el mòbil en un centre comercial.
Share

Barcelona i Gant impulsen el debat “EUROCITIES City Dialogue: The Use of Technologies in Response to covid-19” sobre els reptes que planteja la tecnologia digital en la lluita contra la pandèmia, especialment a la fase de desconfinament.

Exposició “Humanitzant la tecnologia per BARCELONA” a Ca l'Alier.
Share

L’exposició “Humanitzant la tecnologia per BARCELONA” comparteix amb la ciutadania les polítiques i els projectes de ciutat intel·ligent que està impulsant l’Ajuntament de Barcelona i que es van presentar a l’Smart City Expo World Congress d’enguany. La mostra es pot visitar gratuïtament durant tot el mes de desembre a Ca l’Alier.

Share

L’i.lab de l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la consultora Idencity, ha fet un estudi comparatiu de laboratoris urbans (labs) i equips d’innovació a ciutats d’arreu del món, per tal de saber què aporten i extreure’n bones pràctiques.

Share

Els darrers quatre anys, el Pla Barcelona Ciutat Digital ha convertit la tecnologia en el motor que ens portarà cap a una ciutat més cohesionada, intel·ligent, sostenible i justa.

Codi font.
Share

Barcelona ha participat en l’Open Source City Forum de París, on s’han posat les bases per crear una coalició internacional que impulsarà el codi obert a les ciutats.

Ordinador amb codi obert.
Share

A la seva primera trobada del 2019, FlossBcn ha abordat les estratègies municipals per a l’apoderament digital.

Share

Durant la jornada, s’ha presentat la campanya “100 ciutats en 100 dies” de la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals, i s’ha donat la benvinguda a les noves ciutats adherides.

Share

“Els governs han de canviar. Ja no són màquines expenedores que ofereixen sanitat, educació, transport o enllumenat, sinó que treballen i actuen com a facilitadors per crear solucions comunes.” – Anna Majó, directora d’Innovació Digital, Ajuntament de Barcelona.

Share

Barcelona Metròpolis ha presentat el seu nou número, dedicat a la ciutat digital, amb la taula rodona “Digitalització de la ciutat: com es generen i qui controla les dades?”, que s’ha celebrat a Ca l’Alier dins del marc de la Mobile Week.

Share

El dimecres 23 de gener van tenir lloc les taules rodones “Public Money = Public Code” i “Cities Coalition for Digital Rights” a Ca l’Alier, organitzades per l’oficina de la comissionada de Tecnologia i Innovació Digital amb l’objectiu d’explicar a la ciutadania les últimes novetats municipals sobre sobirania i drets digitals.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital