Tecnologia per a un millor govern

Una persona accedeix amb una tablet a l'Oficina Virtual de Tràmits de l'Ajuntament de Barcelona
Share

Barcelona ha aprovat el protocol “Definició de metodologies de treball i protocols per a la implementació de sistemes algorítmics”, que té com a finalitat crear una guia interna per a la implementació de sistemes algorítmics en l’àmbit municipal. Es tracta d'un document pioner pel que fa a la regulació i la governança dels sistemes algorítmics en l’àmbit local.

Algoritme
Share

Aquest juliol s’ha presentat oficialment a Barcelona l’Observatori Global d’Intel·ligència Artificial Urbana (GOUAI, per les sigles en anglès), amb un acte en el qual s’ha donat a conèixer el primer projecte de l’Observatori, l’Atles d’Intel·ligència Artificial Urbana, i s’ha celebrat el seminari “Democràcia algorítmica o democratitzar l’algoritme”.

Un moment del City Leadership Forum celebrat a Barcelona.
Share

Ca l’Alier7 acull, del 8 al 9 de juny, el City Leadership Forum, una trobada d’experts en digitalització i innovació urbana de diferents ciutats que s’han trobat a Barcelona per debatre sobre la digitalització com a eina de millora de la qualitat de vida de la ciutadania. La trobada inclou taules rodones i activitats sobre innovació, tecnologia, drets digitals i ciberseguretat.

Presentació de l'informe sobre l'ètica de la IA en la política durant l'Smar City Expo 2021.
Share

Durant l’Smart City Expo World Congress 2021, l’Observatori Global d’Intel·ligència Artificial Urbana (GOUAI, per les sigles en anglès) va presentar l’informe que ha publicat recentment, “AI Ethics in policy and action: city governance of algorithmic-decision systems” (“Ètica de la IA en la política i l’acció: la governança municipal dels sistemes de presa de decisions per algoritmes”), que vol establir un marc ètic per orientar l’aplicació que fan les ciutats dels sistemes de presa de decisions mitjançant algoritmes.

Pavelló de l'Ajuntament de Barcelona a l'Smart City Expo 2021
Share

En aquest aparador internacional, Barcelona mostra la seva aposta per la innovació digital com a eina per construir el futur, amb 44 projectes que estan permetent avançar cap a una ciutat més sostenible, connectada i socialment cohesionada.

Imatge oficial Smart City Expo 2020
Share

Volem un futur digital integrador. Més ètic, més col·laboratiu, més transparent. Per a tothom.

Descobreix aquí com estem construiïnt el futur de Barcelona amb els projectes que presentem a l’Smart City Expo 2021.

Ca l'Alier, seu de la Fundació BIT Habitat
Share

Vivim en un nou escenari d’incertesa d’escala global, amb una incidència especial a les ciutats. Les preguntes han canviat i estem obligats a innovar en les respostes. En aquest context de transformació, Barcelona es dota d’una nova mesura de govern per impulsar la innovació dels serveis públics, els processos i la governança, i per accelerar la innovació a la ciutat i amb la ciutat.

Algoritme.
Share

Amb l’"Estratègia municipal d’algoritmes i dades per a l’impuls ètic de la intel·ligència artificial", Barcelona es dota d’un marc normatiu per tal que l’aplicació de la intel·ligència artificial (IA) respecti els drets digitals de la ciutadania. Ens afegim així a ciutats com ara Amsterdam, Nova York, Hèlsinki, Toronto o Seattle en la construcció d’un model d’IA basat en els drets humans i compromès amb una societat digital democràtica.

Imatge oficial del Next Generation Internet Policy Summit (NGI).
Share

Barcelona ha posat en comú experiències i casos d’èxit sobre compartició de dades (Data Sharing) i drets digitals al Next Generation Internet Policy Summit (NGI).

Dos joves amb mascareta consulten el mòbil en un centre comercial.
Share

Barcelona i Gant impulsen el debat “EUROCITIES City Dialogue: The Use of Technologies in Response to covid-19” sobre els reptes que planteja la tecnologia digital en la lluita contra la pandèmia, especialment a la fase de desconfinament.

Exposició “Humanitzant la tecnologia per BARCELONA” a Ca l'Alier.
Share

L’exposició “Humanitzant la tecnologia per BARCELONA” comparteix amb la ciutadania les polítiques i els projectes de ciutat intel·ligent que està impulsant l’Ajuntament de Barcelona i que es van presentar a l’Smart City Expo World Congress d’enguany. La mostra es pot visitar gratuïtament durant tot el mes de desembre a Ca l’Alier.

Share

L’i.lab de l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la consultora Idencity, ha fet un estudi comparatiu de laboratoris urbans (labs) i equips d’innovació a ciutats d’arreu del món, per tal de saber què aporten i extreure’n bones pràctiques.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital