Tecnologia Urbana

Algoritme.
Share

Amb l’"Estratègia municipal d’algoritmes i dades per a l’impuls ètic de la intel·ligència artificial", Barcelona es dota d’un marc normatiu per tal que l’aplicació de la intel·ligència artificial (IA) respecti els drets digitals de la ciutadania. Ens afegim així a ciutats com ara Amsterdam, Nova York, Hèlsinki, Toronto o Seattle en la construcció d’un model d’IA basat en els drets humans i compromès amb una societat digital democràtica.

Plató de l'Smart City Live
Share

Com seran el món i les ciutats després de la pandèmia de la covid-19? Quins canvis seran permanents i essencials de cara al futur? ​​Experts internacionals, companyies líders en el camp de la innovació urbana i representants governamentals d’arreu el món han debatut com millorar la resiliència de les ciutats  a l’Smart City Live (SCL), l’edició digital de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC).

Dos joves amb mascareta consulten el mòbil en un centre comercial.
Share

Barcelona i Gant impulsen el debat “EUROCITIES City Dialogue: The Use of Technologies in Response to covid-19” sobre els reptes que planteja la tecnologia digital en la lluita contra la pandèmia, especialment a la fase de desconfinament.

Superilla de Sant Antoni.
Share

En un moment en què les societats tendeixen a la deshumanització d’una manera cada cop més progressiva, les ciutats han esdevingut la peça clau per posar les persones al centre de les iniciatives urbanes.

Exposició “Humanitzant la tecnologia per BARCELONA” a Ca l'Alier.
Share

L’exposició “Humanitzant la tecnologia per BARCELONA” comparteix amb la ciutadania les polítiques i els projectes de ciutat intel·ligent que està impulsant l’Ajuntament de Barcelona i que es van presentar a l’Smart City Expo World Congress d’enguany. La mostra es pot visitar gratuïtament durant tot el mes de desembre a Ca l’Alier.

Un moment del tercer Dia i.lab, celebrat a Ca l'Alier.
Share

L’i.lab, el laboratori de Barcelona per accelerar la innovació urbana, social i sostenible, ha presentat els resultats del seu primer any d’activitat a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC). També es va anunciar la continuació de la col·laboració amb el programa DataCity, que promou l’ús de les dades per resoldre reptes de la ciutat.

Un moment del tercer Dia i.lab, celebrat a Ca l'Alier.
Share

Representants d’i.lab de Barcelona i dels urban labs d’Amsterdam, Aarhus i Dublín reafirmen la importància dels laboratoris d’innovació urbana a les grans ciutats del continent.

Exposició "Cap a la ciutat humana" a Ca l'Alier.
Share

El 3 de desembre celebrem la clausura de la exposició "Cap a la ciutat humana: com milloraries la teva ciutat?" a Ca l'Alier, amb una taula rodona on es reflexionarà sobre el potencial de la tecnologia i la innovació social per construir ciutats més inclusives i sostenibles. 

 

Estand de l'Ajuntament de Barcelona a l'Smart City Expo 2019.
Share

L’edició 2019 de l’Smart City Expo World Congress ha tornat a confirmar aquesta trobada com una de les cites mundials de referència sobre les ciutats intel·ligents. Enguany, Barcelona hi ha presentat la seva aposta per un model d’innovació més just, sostenible i que millori la qualitat de vida de les persones. Descobreix quins en són els eixos i els projectes principals en aquest article.

Parc de Diagonal Mar.
Share

L’emergència climàtica ha centrat bona part dels projectes finalistes del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe, amb propostes per solucionar els efectes de l’escalfament global a les ciutats. Els treballs es van presentar el 19 de novembre en el marc de l’Smart City Expo World Congress.

Acte de presentació dels guanyadors dels reptes i.lab.
Share

Les propostes guanyadores dels dos últims reptes i.lab han estat “Energia neta a partir dels paviments”, de l’empresa Sorigué, i “SOM Comunitat”, per garantir l'atenció a la gent gran de forma intel·ligent, de l'empresa URock. L'Ajuntament de Barcelona va llançar els reptes a través de l’i.lab, el laboratori municipal per accelerar la innovació urbana, sostenible i social. Els guanyadors s’han fet públics en l’Smart City Expo World Congress (SCEWC).

Share

L’Ajuntament de Barcelona porta a l’Smart City Expo World Congress (del 19 al 21 de novembre) el seu Espai Fòrum, una àgora on es presentaran projectes de ciutat, tant municipals com iniciatives d’entitats del tercer sector, associacions, empreses emergents i pimes.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital