Tecnologia Urbana

Share

L’exposició Humanitzant la tecnologia per BARCELONA comparteix amb la ciutadania les polítiques i els projectes de ciutat intel·ligent que està impulsant l’Ajuntament de Barcelona, i que es van presentar a l’Smart City Expo World Congrés d’enguany. La mostra es pot visitar gratuïtament durant tot el mes de desembre a Ca l’Alier.

Carril bici al passeig de Sant Joan.
Share

L’i.lab, el laboratori de Barcelona per accelerar la innovació urbana, social i sostenible, ha presentat els resultats del seu primer any d’activitat a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC). També es va anunciar la continuació de la col·laboració amb el programa DataCity, que promou l’ús de les dades per resoldre reptes de la ciutat.

Share

Representants d’i.lab de Barcelona i dels urban labs d’Amsterdam, Aarhus i Dublín reafirmen la importància dels laboratoris d’innovació urbana a les grans ciutats del continent.

Exposició "Cap a la ciutat humana" a Ca l'Alier.
Share

El 3 de desembre celebrem la clausura de la exposició "Cap a la ciutat humana: com milloraries la teva ciutat?" a Ca l'Alier, amb una taula rodona on es reflexionarà sobre el potencial de la tecnologia i la innovació social per construir ciutats més inclusives i sostenibles. 

 

Espai Fòrum a l'Smart City Expo 2019.
Share

L’edició 2019 de l’Smart City Expo World Congress ha tornat a confirmar aquesta trobada com una de les cites mundials de referència sobre les ciutats intel·ligents. Enguany, Barcelona hi ha presentat la seva aposta per un model d’innovació més just, sostenible i que millori la qualitat de vida de les persones. Descobreix quins en són els eixos i els projectes principals en aquest article.

Parc de Diagonal Mar.
Share

L’emergència climàtica ha centrat bona part dels projectes finalistes del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe, amb propostes per solucionar els efectes de l’escalfament global a les ciutats. Els treballs es van presentar el 19 de novembre en el marc de l’Smart City Expo World Congress.

Acte de presentació dels guanyadors dels reptes i.lab.
Share

Les propostes guanyadores dels dos últims reptes i.lab han estat “Energia neta a partir dels paviments”, de l’empresa Sorigué, i “SOM Comunitat”, per garantir l'atenció a la gent gran de forma intel·ligent, de l'empresa URock. L'Ajuntament de Barcelona va llançar els reptes a través de l’i.lab, el laboratori municipal per accelerar la innovació urbana, sostenible i social. Els guanyadors s’han fet públics en l’Smart City Expo World Congress (SCEWC).

Share

L’Ajuntament de Barcelona porta a l’Smart City Expo World Congress (del 19 al 21 de novembre) el seu Espai Fòrum, una àgora on es presentaran projectes de ciutat, tant municipals com iniciatives d’entitats del tercer sector, associacions, empreses emergents i pimes.

La plaça del Sol, al barri de Gràcia de Barcelona.
Share

L’informe sobre cocreació de serveis públics que acaba de publicar The Lisbon Council - Think Tank for the 21st Century destaca l’experiència de Barcelona a la plaça del Sol com a pràctica pionera internacional.

Share

Hem reflexionat sobre el potencial de la innovació urbana i  la contractació pública per a generar promoció econòmica i millorar els serveis urbans. 

Presentació de DataCity Barcelona a l'Smart City Expo 2018.
Share

Dins el marc de l’Smart City Expo World Congress 2018 es presenta el programa d’innovació urbana DataCity Barcelona, creat per NUMA i impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’i.lab.

Antena wifi de l'Ajuntament de Barcelona.
Share

L’Ajuntament de Barcelona signa una declaració institucional per garantir l’accés a una xarxa de wifi lliure i de qualitat.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital