BCN Ciutat Digital

Torna el Repte Barcelona Dades Obertes

Un any més, les dades obertes arriben a les escoles i instituts de la ciutat de la mà del repte Barcelona Dades Obertes, un concurs que té per objectiu promoure l’ús del portal Open Data BCN entre els alumnes de 3r i 4t d’ESO i de Cicles Formatius i potenciar les seves habilitats per tractar les dades, estimular el treball en equip i fomentar el seu esperit crític.

 

El portal Open Data BCN es va posar a disposició de la ciutadania l’any 2011 i actualment conté més de 400 conjunts de dades sobre diversos aspectes de la ciutat: el clima, la qualitat de l’aire, la mobilitat, les queixes dels veïns i veïnes, l’accidentalitat o l’habitatge, entre d’altres.

 

Per tal de facilitar la integració del treball amb les dades obertes a les aules, s’oferirà al professorat dels centres educatius la possibilitat de participar en un Pla de Formació específic sobre dades obertes, el portal Open Data BCN i sobre eines pel seu tractament. D’aquesta manera, els professors podran transmetre als seus alumnes tot aquest nou bagatge didàctic i tutelar-los en els seus treballs de recerca i anàlisi de la informació.

 

Els guanyadors del concurs rebran formació addicional i podran visitar centres de recerca, processament, investigació i anàlisi de dades i conèixer empreses del sector tecnològic i de la innovació.

 

Les inscripcions es poden realitzar mitjançant el següent enllaç fins el 30 de setembre de 2018: http://opendata-ajuntament.barcelona.cat/ca/repte-2019

 

Èxit de la primera edició

 

La Fàbrica de Creació Fabra i Coats va ser l’escenari de l’acte de cloenda de la primera edició del Repte Barcelona Dades Obertes, que va comptar amb més de tres-cents assistents entre joves estudiants, docents, personal municipal i d’altres institucions i entitats relacionades amb les dades.

 

El projecte guanyador de la primera edició va ser el presentat per l’Institut Ferran Tallada, que van fer servir l’Índex de Cohesió Social (ICS) per mesurar les desigualtats dels barris de la ciutat.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital