Acte de presentació dels guanyadors dels reptes i.lab.
BCN Ciutat Digital

Un paviment solar i una aplicació que connecta gent gran i serveis guanyen els reptes i.lab

“Energia neta a partir dels paviments”, de l’empresa Sorigué, i SOM Comunitat, per garantir l'atenció a la gent gran de forma intel·ligent, de l'empresa URock, han guanyat el reptes i.lab “Paviments generadors” i “Atenció efectiva a la gent gran”, respectivament. Els reptes han estat llançats des de l’i.lab, el laboratori municipal per accelerar la innovació urbana, sostenible i social.

L’Ajuntament de Barcelona ha resolt aquests dos reptes urbans en el marc de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC). L’anunci dels guanyadors ha tingut lloc en un acte que s’ha celebrat a l’àgora central de l'SCEWC, en el qual ha participat el comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern, Michael Donaldson, i s’han presentat les cinc propostes finalistes de cada repte.

 

“Energia neta a partir dels paviments”

El projecte “Energia neta a partir dels paviments”, de l’empresa Sorigué, en col·laboració amb Platio d’Hongria, ha guanyat el repte “Paviments generadors”. Proposen un paviment solar com una nova font d’energia fàcilment integrable en l’espai urbà, que el transforma en un referent en arquitectura i sostenibilitat.

 “Paviments generadors” és un repte impulsat per l’Agència de l’Energia i el programa i.lab amb el suport de la fundació BIT Habitat, que cerca innovacions que generin energia renovable a través d’infraestructures ja existents, en aquest cas el paviment de la ciutat.

Hi han participat deu propostes de quatre països: Espanya, Portugal, Holanda i Alemanya. Els finalistes han estat Solmove GmbH, Energy Floors, Sorigué, Solum Photovoltaic i Actisa.
La solució guanyadora rep un premi-subvenció de 30.000 euros per a implementar un pilot a la ciutat de Barcelona.

 

“SOM Comunitat”

Per la seva banda, “SOM Comunitat, connectant gent gran, voluntaris i serveis propers de forma intel·ligent”, la proposta de l’empresa URock, ha guanyat el repte “Atenció efectiva a la gent gran”.

SOM Comunitat és una plataforma per millorar l’atenció a la gent gran i donar resposta a les seves necessitats de tipus afectiu i sociosanitari, mitjançant la potenciació d’un voluntariat de proximitat i la creació d’un canal de difusió de serveis dirigits a la gent gran. Treballa a través d’un web i una app adreçats a la gent gran de cada superilla social.

La solució guanyadora rep un premi de 20.000 euros per a la seva implementació.

En aquest repte social hi han participat catorze propostes provinents d’Espanya i Polònia, i les finalistes han estat Cellnex Telecom, URock, Safe365, Yumi Technology i Berdac Smart Services.
 

 

Agenda 2030

Tots dos reptes s’emmarquen en les accions vinculades a l’Agenda 2030 i en el compromís del govern municipal en relació amb els objectius de desenvolupament sostenible que fixa el document, i avancen en el compliment d’aquests objectius.

Acte de presentació dels guanyadors dels reptes i.lab.
Acte de presentació dels guanyadors dels reptes i.lab.
Acte de presentació dels guanyadors dels reptes i.lab.
Acte de presentació dels guanyadors dels reptes i.lab.
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital