BCN Ciutat Digital

Un treball sobre la gentrificació per barris guanya el Repte Barcelona Dades Obertes

L’Institut Vila de Gràcia ha guanyat la segona edició del Repte Barcelona Dades Obertes amb l’elaboració d’un índex de gentrificació per als barris de Barcelona, elaborat pels alumnes a partir de l’anàlisi de dades obertes publicades al portal Open Data BCN.

Aquest repte és un projecte educatiu liderat per l’Ajuntament de Barcelona que té per objectiu promoure l’ús de les dades del portal Open Data BCN.

La Fàbrica de Creació Fabra i Coats ha estat l’escenari de l’acte de presentació dels projectes que han desenvolupat 260 alumnes de 3r i 4t d’ESO i de cicles formatius de vuit instituts, amb l’ajut dels seus professors.

 

 

 

Els alumnes han exposat els treballs fets amb dades publicades al Portal Open Data BCN i han presentat les accions de millora que proposen. També s’ha habilitat un espai d’exposició de les infografies.
 

Els projectes sobre la gentrificació i el comerç, guanyadors

Els centres i projectes guanyadors són els següents:

  • 1r premi: Institut Vila de Gràcia amb el treball La gentrificació als barris a Barcelona.
  • 2n premi: EAT Institut Lluïsa Cura amb el treball Evolució del comerç als barris de Barcelona.
  • 3r premi: Institut Joan Brossa amb el treball On ubicar la meva botiga a Barcelona.

A més, han quedat finalistes els projectes L’ús d’internet a les biblioteques segons la renda familiar (Col·legi FEDAC-Amílcar), Com afecta la gentrificació a la vida dels barris? (Institut Ferran Tallada), Estudi sobre la demografia i l’economia a la ciutat (Institut Josep Serrat i Bonastre), Destí dels immigrants (Institut Juan Manual Zafra) i Els drets dels animals (Institut Tecnològic de Barcelona).

 

Barcelona, capdavantera 

Aquesta iniciativa situa Barcelona com a capdavantera en la introducció del coneixement de les dades obertes en l’àmbit educatiu.

El Repte Barcelona Dades Obertes és una iniciativa única a Europa. La ciutat japonesa de Kobe està interessada a desplegar-la entre els seus estudiants.
 

 

Foto de família de l'acte de lliurament dels premis del Repte Barcelona Dades Obertes 2019.
Acte de lliurament de premis del Repte Barcelona Dades Obertes 2019.
Acte de lliurament de premis del Repte Barcelona Dades Obertes 2019.
Acte de lliurament de premis del Repte Barcelona Dades Obertes 2019.
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital