Imatge oficial del Next Generation Internet Policy Summit (NGI).
BCN Ciutat Digital

Workshop sobre compartició de dades al Next Generation Internet Policy Summit

Barcelona ha posat en comú experiències i casos d’èxit sobre compartició de dades (Data Sharing) i drets digitals al Next Generation Internet Policy Summit (NGI). El workshop es va celebrar el 28 de setembre amb la participació, a més de Barcelona, de les ciutats de Long Beach, San Antonio, Saragossa, Hèlsinki, Amsterdam, Toronto, Rennes i Portland. Totes elles formen part de la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals.

La compartició de dades és vital per al desenvolupament de serveis públics digitals eficaços. Exemples d’aquest concepte són l’obertura de dades a través de portals de dades obertes, la col·laboració publicoprivada com a mecanisme de compartició d’informació o la inclusió de clàusules específiques sobre la governança de dades en els plecs que regeixen els contractes públics.

Barcelona és una ciutat capdavantera pel que fa a la compartició de dades i ha aprofitat el workshop per compartir experiències locals. El portal Barcelona Open Data, on a hores d’ara ja s’allotgen 481 datasets oberts a la ciutadania, empreses, societat civil i d’altres administracions públiques, n’és un bon exemple.

La integració de la posició de tots els vehicles de motosharing (moto multiusuari) juntament amb altres modalitats de transport urbà individual a l’aplicació smou és un exemple de col·laboració publicoprivada com a mecanisme de compartició de dades.

D’altra banda, el contracte dels Serveis de Telecomunicacions que actualment està en vigor incorpora clàusules administratives que obliguen el proveïdor a proporcionar dades de mobilitat de persones usuàries a la ciutat de Barcelona, per poder elaborar estudis de mobilitat urbana.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital