Innovació Digital

Donar suport a l'emprenedoria i fomentar la inclusió en l'economia digital. Potenciar l'ús de la tecnologia digital per afrontar els reptes socials i promoure models d'economia circular. Invertir en recerca i desenvolupament, a banda de potenciar altres alternatives d'economia compartida com ara el cooperativisme de plataforma i el moviment maker

Economia Digital

ciutat_digital_inclusio_icones-01.png

La tecnologia ha canviat l’entorn econòmic i l’emprenedoria tecnològica i digital s’ha convertit en un nou pol d’activitat. L’Ajuntament de Barcelona, amb Barcelona Activa com a principal aliat, vol contribuir al desenvolupament de l’economia tecnològica i l’ecosistema digital de la ciutat oferint serveis, programes, activitats i equipaments que formen part de la seva cartera actual i creant nous projectes ad hoc que situïn Barcelona en el mapa de ciutats referents en l’àmbit tecnològic i digital.

Projectes destacats

Make in BCN

ciutat_digital_inclusio_icones-02_0.png

Barcelona es reconeix com un referent en el moviment maker global. D'una banda, amb una gran diversitat de tallers de fabricació digital i espais d’innovació sorgits de la ciutadania. D'una altra, amb una clara aposta pública per aquests espais d’innovació i col·laboració mitjançant la xarxa Ateneus de Fabricació, que ofereixen programes educatius per a les famílies i treballen amb criteris d’innovació social.

El moviment maker, sorgit com a moviment social del teixit associatiu i ciutadà, democratitza la tecnologia i persegueix conceptes com ara el do-it-youself, l’economia col·laborativa, l’economia circular, el km 0 o la tecnologia i la democràcia obertes.

BIT Habitat

ciutat_digital_inclusio_icones-03.png

Barcelona aposta per la innovació i entén la ciutat com a escenari i plataforma de relacions, com a espai d’innovació urbana i social. Barcelona es concep com un gran laboratori pel seu talent creatiu, les seves comunitats ciutadanes i els seus centres de coneixement.

Amb projectes com BIT Habitat es pensa un espai per a la cocreació amb la ciutadania i de confluència de noves tecnologies, com les d’open data i big data, la robòtica, la intel·ligència artificial i la internet de les coses, per assegurar la sostenibilitat i l’impacte social i ambiental.


Inici BIT Habitat

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital