Innovació Digital

Donar suport a l'emprenedoria i fomentar la inclusió en l'economia digital. Potenciar l'ús de la tecnologia digital per afrontar els reptes socials i promoure models d'economia circular. Invertir en recerca i desenvolupament, a banda de potenciar altres alternatives d'economia compartida com ara el cooperativisme de plataforma i el moviment maker

Economia Digital

La tecnologia ha canviat l’entorn econòmic i l’emprenedoria tecnològica i digital s’ha convertit en un nou pol d’activitat. L’Ajuntament de Barcelona, amb Barcelona Activa com a principal aliat, vol contribuir al desenvolupament de l’economia tecnològica i l’ecosistema digital de la ciutat oferint serveis, programes, activitats i equipaments que formen part de la seva cartera actual i creant nous projectes ad hoc que situïn Barcelona en el mapa de ciutats referents en l’àmbit tecnològic i digital.

Projectes destacats

Instal·lacions del Barcelona Tech City.
Share

Make in BCN

Barcelona es reconeix com un referent en el moviment maker global. D'una banda, amb una gran diversitat de tallers de fabricació digital i espais d’innovació sorgits de la ciutadania. D'una altra, amb una clara aposta pública per aquests espais d’innovació i col·laboració mitjançant la xarxa Ateneus de Fabricació, que ofereixen programes educatius per a les famílies i treballen amb criteris d’innovació social.

El moviment maker, sorgit com a moviment social del teixit associatiu i ciutadà, democratitza la tecnologia i persegueix conceptes com ara el do-it-youself, l’economia col·laborativa, l’economia circular, el km 0 o la tecnologia i la democràcia obertes.

BIT Habitat-i.lab

Barcelona aposta per la innovació i entén la ciutat com a escenari i plataforma de relacions, com a espai d’innovació urbana i social. Barcelona es concep com un gran laboratori pel seu talent creatiu, les seves comunitats ciutadanes i els seus centres de coneixement.

Amb projectes com l’i.lab es pensa un espai per a la cocreació amb la ciutadania i de confluència de noves tecnologies, com les d’open data i big data, la robòtica, la intel·ligència artificial i la internet de les coses, per assegurar la sostenibilitat i l’impacte social i ambiental.


Inici BIT Habitat-i.lab
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital