Plataforma d’Innovació Urbana

Descripció / Objectius

Un espai de reflexió i interlocució entre la ciutadania, el món acadèmic, el teixit empresarial i l'Administració pública amb l'objectiu d'impulsar la innovació a la ciutat.

La Plataforma d'Innovació Urbana de Barcelona (PIU) és un espai de reflexió i interlocució entre les diferents àrees de l'Ajuntament de Barcelona i els actors de la quàdruple hèlix (ciutadania, acadèmia, teixit empresarial i Administració pública), que actua com a estructura d'acompanyament, acceleració i distribució de la innovació a la ciutat.

Està composta pel conjunt de persones que formen part dels òrgans de govern de la Fundació BIT Habitat. Un total de 100 persones de diferents àmbits i disciplines compromeses a treballar conjuntament per fer una Barcelona més inclusiva, sostenible, resilient i segura.

El primer acord entre les persones integrants de la PIU es plasma en el Compromís per l'impuls de la innovació a Barcelona. Un relat comú i consensuat que recull la visió compartida sobre què entenen per innovació, al servei de què i de qui ha d'estar i els compromisos als quals arriben per impulsar-la a la ciutat.

Per promoure la innovació a Barcelona i respondre de manera col·lectiva als reptes urbans, els i les membres de la PIU es comprometen al següent:

  • Col·laborar de manera productiva i honesta, reconeixent les seves trajectòries i diferències.
  • Obrir-se per incorporar noves visions i perspectives des d'un enfocament interseccional.
  • Revisar-se, repensant de manera periòdica les estructures, prioritats i processos per poder reaccionar davant les necessitats, demandes i aspiracions de les persones que viuen i treballen a Barcelona i l'entorn metropolità.
  • Identificar i prioritzar les missions que requereixen una acció conjunta, valenta i urgent com a ciutat.

Consulta el manifest.pdf

Notícies

El Canòdrom acull l'Ars Electronica Garden Barcelona 2021

dj., 02/09/2021 - 13:08

Cultura i lleure. Del 8 al 12 de setembre el Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica serà una de les seus del programa d’enguany, juntament amb Espronceda Institute of Art & Culture.

Nou pol de recerca i innovació a l’espai que ocupava l’antic Mercat del Peix

dc., 21/07/2021 - 13:45

Urbanisme i infraestructures. L’espai, d’uns 46.000 metres quadrats, contribuirà a impulsar l’àmbit de la Ciutadella com a pol de coneixement de referència a Europa.

Pas endavant per convertir els entorns de la Ciutadella en un pol de recerca i innovació

dj., 15/07/2021 - 16:41

Ciencia. El Barcelona Institute of Science and Technology selecciona l’estudi Barozzi Veiga per construir el seu edifici a l’antic Mercat del Peix.

El Barcelona Green Deal, present al Mobile World Congress

dg., 27/06/2021 - 10:08

Ajuntament. Es presentarà el full de ruta econòmic de la ciutat per a la pròxima dècada.

Agenda

Congrés "Smart Mobility Congress"

Quan:
Del 16/11/2021 al 18/11/2021
On:
Fira Barcelona - Recinte Gran Via
Av Joan Carles I 64 (Hospitalet llobregat)
902233200
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital