Plataforma d’Innovació Urbana

Descripció / Objectius

Un espai de reflexió i interlocució entre la ciutadania, el món acadèmic, el teixit empresarial i l'Administració pública amb l'objectiu d'impulsar la innovació a la ciutat.

La Plataforma d'Innovació Urbana de Barcelona (PIU) és un espai de reflexió i interlocució entre les diferents àrees de l'Ajuntament de Barcelona i els actors de la quàdruple hèlix (ciutadania, acadèmia, teixit empresarial i Administració pública), que actua com a estructura d'acompanyament, acceleració i distribució de la innovació a la ciutat.

Està composta pel conjunt de persones que formen part dels òrgans de govern de la Fundació BIT Habitat. Un total de 100 persones de diferents àmbits i disciplines compromeses a treballar conjuntament per fer una Barcelona més inclusiva, sostenible, resilient i segura.

El primer acord entre les persones integrants de la PIU es plasma en el Compromís per l'impuls de la innovació a Barcelona. Un relat comú i consensuat que recull la visió compartida sobre què entenen per innovació, al servei de què i de qui ha d'estar i els compromisos als quals arriben per impulsar-la a la ciutat.

Per promoure la innovació a Barcelona i respondre de manera col·lectiva als reptes urbans, els i les membres de la PIU es comprometen al següent:

  • Col·laborar de manera productiva i honesta, reconeixent les seves trajectòries i diferències.
  • Obrir-se per incorporar noves visions i perspectives des d'un enfocament interseccional.
  • Revisar-se, repensant de manera periòdica les estructures, prioritats i processos per poder reaccionar davant les necessitats, demandes i aspiracions de les persones que viuen i treballen a Barcelona i l'entorn metropolità.
  • Identificar i prioritzar les missions que requereixen una acció conjunta, valenta i urgent com a ciutat.

Consulta el manifest.pdf

Notícies

Un estiu per submergir-te en nous mons

dc., 05/07/2023 - 12:12

La creació digital omple l'agenda d'estiu del Canòdrom amb dues exposicions per submergir-te en mons alternatius fins al 14 de juliol. No et perdis la mostra de Realitats Virtuals i, en paral·lel, les càpsules audiovisuals Temps Alterns.

Llibre Blanc de la interrelació entre Art, Ciència, Tecnologia i Societat a Espanya 2023

La FECYT presenta el Llibre Blanc sobre la interrelació d'art, ciència, tecnologia i societat a Espanya

dv., 16/06/2023 - 18:35

Art i ciència. La publicació va ser presentada en un acte que va tenir lloc a la trobada d'art i cultura digital Sónar+D.

Crida per trobar idees innovadores per generar ombra a l’espai públic

dj., 15/06/2023 - 14:03

Emergència climàtica. L’objectiu és reduir la calor per protegir la salut del veïnat davant els efectes del canvi climàtic.

Nous projectes per millorar la convivència als barris de “La ciutat proactiva”

dc., 31/05/2023 - 12:05

S’hi poden presentar projectes fins al 22 de juny.

Agenda

Sense resultats

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital