Plataforma d’Innovació Urbana

Descripció / Objectius

Un espai de reflexió i interlocució entre la ciutadania, el món acadèmic, el teixit empresarial i l'Administració pública amb l'objectiu d'impulsar la innovació a la ciutat.

La Plataforma d'Innovació Urbana de Barcelona (PIU) és un espai de reflexió i interlocució entre les diferents àrees de l'Ajuntament de Barcelona i els actors de la quàdruple hèlix (ciutadania, acadèmia, teixit empresarial i Administració pública), que actua com a estructura d'acompanyament, acceleració i distribució de la innovació a la ciutat.

Està composta pel conjunt de persones que formen part dels òrgans de govern de la Fundació BIT Habitat. Un total de 100 persones de diferents àmbits i disciplines compromeses a treballar conjuntament per fer una Barcelona més inclusiva, sostenible, resilient i segura.

El primer acord entre les persones integrants de la PIU es plasma en el Compromís per l'impuls de la innovació a Barcelona. Un relat comú i consensuat que recull la visió compartida sobre què entenen per innovació, al servei de què i de qui ha d'estar i els compromisos als quals arriben per impulsar-la a la ciutat.

Per promoure la innovació a Barcelona i respondre de manera col·lectiva als reptes urbans, els i les membres de la PIU es comprometen al següent:

  • Col·laborar de manera productiva i honesta, reconeixent les seves trajectòries i diferències.
  • Obrir-se per incorporar noves visions i perspectives des d'un enfocament interseccional.
  • Revisar-se, repensant de manera periòdica les estructures, prioritats i processos per poder reaccionar davant les necessitats, demandes i aspiracions de les persones que viuen i treballen a Barcelona i l'entorn metropolità.
  • Identificar i prioritzar les missions que requereixen una acció conjunta, valenta i urgent com a ciutat.

Consulta el manifest.pdf

Notícies

El Barcelona Health Hub organitza la quarta #BHHSummit

dv., 28/10/2022 - 10:57

Salut. La jornada especialitzada en salut digital va tenir per objectiu trobar solucions als reptes a què s’enfronta aquest àmbit.

Nancy Cartwright guanya el premi Hipàtia

dj., 27/10/2022 - 19:31

Ciència. La seva recerca ha portat a una nova manera de comprendre la naturalesa de les teories científiques i de la causalitat.

Es posa en marxa el Barcelona Innova Lab

dl., 03/10/2022 - 12:02

Innovació. Nova finestreta única per donar suport i facilitar la realització de proves pilot a la ciutat.

Biennal de Pensament 2022: programa d’activitats, participants i calendari

dc., 14/09/2022 - 12:03

Biennal de Pensament. Més d’una seixantena de propostes per debatre amb prop de dos-cents participants nacionals i internacionals, de l’11 al 16 d’octubre.

Agenda

Sense resultats

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital