Emprenedoria tecnològica digital

Descripció / Objectius

Un nou pol d’activitat econòmica a Barcelona.

Segons l’European Digital City Index 2016, Barcelona se situa com a novena ciutat europea en el suport a l’emprenedoria digital, entre les trenta principals ciutats europees.

La ciutat té més de 12.500 empreses tecnològiques, que s’han creat en molt poc temps, ja que el 50% de les empreses no existia fa cinc anys.

L’Ajuntament, amb Barcelona Activa com a impulsor, vol contribuir al desenvolupament de l’economia tecnològica i l’ecosistema digital de la ciutat sumant-hi serveis i activitats que formen part de la seva cartera actual, així com creant nous projectes ad hoc que situïn Barcelona en el mapa de ciutats referents en l’àmbit tecnològic i digital.

Aquest ecosistema digital viu de la capacitat per atreure talent. Es nodreix d’iniciatives com el 4YFN, una plataforma de negocis per a la comunitat d’empreses emergents tecnològiques, impulsada pel Mobile World Capital Barcelona (MWCB); la Barcelona Startup Week, que té com a objectiu fomentar la interacció entre la població emprenedora de la ciutat i promoure el treball en xarxa, o el Pier01 de Barcelona Tech City el 2016, un programa pioner d’acceleració d’empreses emprenedores digitals en fase de creixement per preparar-les per a la internacionalització així com per atreure talent, entre d’altres.

En l’economia del coneixement cal destacar la massa crítica del mercat laboral català en sectors d’alt valor afegit. 

L’any 2015, Catalunya era la cinquena regió d’Europa amb més nombre de població ocupada en manufactures d’intensitat tecnològica alta i mitjana-alta, la setena quant a població treballadora en ciència i tecnologia i la novena quant a l’ocupació en serveis de coneixement i tecnologia punta.

Així mateix, Barcelona se situa com a cinquena ciutat d’Europa i dissetena del món en producció científica, segons el Knowledge Cities Ranking 2015, elaborat pel Centre de Política de Sòl i Valoracions de la UPC.

Notícies

‘Digitalitza’t’: el programa d’assessorament per a la transformació digital del comerç de Barcelona

dc., 11/12/2019 - 17:36

DIGITALITZACIÓ. El servei, vinculat a Barcelona Activa, ofereix assessorament personalitzat als comerços, serveis de proximitat i associacions que vulguin millorar la seva maduresa digital.

El Banc Mundial i Barcelona promouran la innovació urbana

dv., 22/11/2019 - 17:42

Smart City. L’Ajuntament de Barcelona i el Banc Mundial han signat un acord de col·laboració per compartir coneixements i bones pràctiques emergents sobre innovació urbana, ciutats intel•ligents i ús de la tecnologia.

Prova pilot de turisme immersiu 5G al passeig de Gràcia

dj., 21/11/2019 - 09:32

Smart City. El passeig de Gràcia de Barcelona ha estat l’escenari de la primera prova pilot de turisme immersiu amb tecnologia 5G, en el marc de l’Smart City Expo World Congress.

El ‘hub’ digital de Barcelona continua creixent amb la instal·lació de noves companyies tecnològiques

dt., 19/11/2019 - 11:02

Comunitat internacional. Grans empreses com VMware o Adevinta situen en el 22@ els seus centres estratègics a Europa.

Agenda

I Convocatoria d'arts i tecnologia per a joves creadors 'La Roda'

Quan:
Del 07/01/2020 al 24/01/2020
On:
Punt Multimèdia de Sants - Montjuïc Casa del Mig
C Muntadas 1 (Sants-Montjuïc)
932914262
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital