Emprenedoria tecnològica digital

Descripció / Objectius

Un nou pol d’activitat econòmica a Barcelona.

Segons l’European Digital City Index 2016, Barcelona se situa com a novena ciutat europea en el suport a l’emprenedoria digital, entre les trenta principals ciutats europees.

La ciutat té més de 12.500 empreses tecnològiques, que s’han creat en molt poc temps, ja que el 50% de les empreses no existia fa cinc anys.

L’Ajuntament, amb Barcelona Activa com a impulsor, vol contribuir al desenvolupament de l’economia tecnològica i l’ecosistema digital de la ciutat sumant-hi serveis i activitats que formen part de la seva cartera actual, així com creant nous projectes ad hoc que situïn Barcelona en el mapa de ciutats referents en l’àmbit tecnològic i digital.

Aquest ecosistema digital viu de la capacitat per atreure talent. Es nodreix d’iniciatives com el 4YFN, una plataforma de negocis per a la comunitat d’empreses emergents tecnològiques, impulsada pel Mobile World Capital Barcelona (MWCB); la Barcelona Startup Week, que té com a objectiu fomentar la interacció entre la població emprenedora de la ciutat i promoure el treball en xarxa, o el Pier01 de Barcelona Tech City el 2016, un programa pioner d’acceleració d’empreses emprenedores digitals en fase de creixement per preparar-les per a la internacionalització així com per atreure talent, entre d’altres.

En l’economia del coneixement cal destacar la massa crítica del mercat laboral català en sectors d’alt valor afegit. 

L’any 2015, Catalunya era la cinquena regió d’Europa amb més nombre de població ocupada en manufactures d’intensitat tecnològica alta i mitjana-alta, la setena quant a població treballadora en ciència i tecnologia i la novena quant a l’ocupació en serveis de coneixement i tecnologia punta.

Així mateix, Barcelona se situa com a cinquena ciutat d’Europa i dissetena del món en producció científica, segons el Knowledge Cities Ranking 2015, elaborat pel Centre de Política de Sòl i Valoracions de la UPC.

Notícies

Barcelona consolidarà el seu atractiu internacional amb la nova Llei de Start-ups

dt., 15/11/2022 - 13:21

Barcelona obrirà encara més els braços a nòmades digitals i emprenedors internacionals amb l’aprovació de la Llei d’Empreses Emergents, que reduirà les barreres fiscals i burocràtiques per als professionals estrangers.

L’ocupació tanca el 17 de novembre les “Trobades d’Economia de Nou Barris”

dv., 04/11/2022 - 12:59

El dijous 3 de novembre va tenir lloc la primera jornada, en què persones expertes van debatre sobre la compatibilitat entre la tecnologia i l’ètica

El Barcelona Health Hub organitza la quarta #BHHSummit

dv., 28/10/2022 - 10:57

Salut. La jornada especialitzada en salut digital va tenir per objectiu trobar solucions als reptes a què s’enfronta aquest àmbit.

El programa d'ajuts 'Kit Digital', ampliat a empreses de menys de 3 persones treballadores

dj., 20/10/2022 - 11:05

DIGITALITZACIÓ. A partir del 20 d'octubre de 2022 es podrà sol·licitar la tercera convocatòria d'ajuts del programa 'Kit Digital' destinada a impulsar la digitalització de projectes de petites empreses d'1 o 2 persones treballadores....

Agenda

Sense resultats

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital