Repte finalitzat
Com podem reduir els costos de construcció i rehabilitació en zones urbanes denses?

Descripció i Objectius

Com podem reduir els costos de construcció i rehabilitació en zones urbanes denses, i així fer l’habitatge més assequible per a tothom?

La manca d’habitatge adequat i assequible té un impacte negatiu en la inclusió social, la igualtat, la salut i el benestar de les persones i la sostenibilitat. Tant Barcelona com Nova York estan compromeses a afrontar aquest repte tal com s’indica a la "Declaració dels governs locals pel dret a l’habitatge i el dret a la ciutat".

En aquesta línia, Barcelona i Nova York llancen una convocatòria per trobar tecnologies i eines innovadores per disminuir el cost de la construcció i la rehabilitació en zones urbanes denses, i d’aquesta manera fer l’habitatge més assequible per a tothom.

Amb l’augment dels costos del sòl i de la construcció, Barcelona i Nova York han de trobar maneres de treure més partit de cada euro invertit en habitatges assequibles i oferir habitatges més ràpidament a les famílies que ho necessiten.

L’aplicació de mètodes de construcció innovadors, l’ús de materials alternatius i sostenibles i els nous sistemes de gestió de costos i planificació són maneres potencials de fer habitatges assequibles. A través del repte BCN-NYC Affordable Housing Challenge, aquestes ciutats estan disposades a abastar les tecnologies d’avantguarda actuals per reduir els terminis del projecte, reduir costos i promoure una indústria més neta i sostenible.

 

Premis

Els finalistes de BCN-NYC Affordable Housing Challenge es presentaran el març de 2019 en un acte públic a Barcelona, i el guanyador s’anunciarà a l’Smart Cities New York el maig del 2019. El guanyador tindrà l’oportunitat de presentar la seva proposta davant de destacats càrrecs municipals de l’Ajuntament de Barcelona i el consistori de la ciutat de Nova York.

A més, el projecte guanyador rebrà fins a 20.000 USD per provar la tecnologia en els llocs rellevants del projecte a les ciutats de Barcelona o de Nova York. Si es considera adequat, la tecnologia es podria posar en marxa a una escala més gran per mitjà d’un acord amb un desenvolupador d’habitatges assequibles.

Guanyadors

CAH I ATRI

La proposta conjunta CAH i ATRI neix d’una col·laboració entre els projectes Sistemes de construcció per a habitatges assequibles, de la Universitat Nacional de Colòmbia, i Innovació per a la inclusió social, de Straddle 3 Barcelona. Es tracta d’un plantejament de densificació de la ciutat que aprofita els buits que encara es poden trobar al teixit urbà. Això inclou la rehabilitació d’edificis existents i la construcció de nous habitatges, sense afectar el terreny, mitjançant noves tècniques de construcció econòmica que siguin lleugeres, adaptables i ràpides d’instal·lar. La proposta també permet edificar habitatges amb pocs suports a terra, suspesos en l’aire, i fins i tot renovar sectors deteriorats o infrautilitzats a la ciutat, com ara autopistes, ports o estacions de transport.

CAH i ATRI, guanyadors del repte BCN-NYC sobre habitatge assequible, presenten la seva proposta

Finalistes

Col·lectiu Punt 6
elasticLiving
CAH-ATRI
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital