BCN Industry 4.0 Hub

Descripció / Objectius

Impuls a la digitalització de la indústria local.

La tecnologia segueix revolucionant la indústria. La quarta revolució industrial es basa en la disponibilitat, en temps real, de tota la informació rellevant sobre un producte, proporcionada per una xarxa accessible en tota la cadena de valor mitjançant la fusió de diferents tecnologies: internet de les coses, computació i cloud, big data, ciberseguretat o fabricació digital.

Això és possible gràcies a la digitalització i a la unió de totes les unitats i entitats productives d’una economia.

La indústria 4.0 té cinc característiques principals. La primera és la connexió vertical en forma de xarxa, que consisteix en la interconnexió del sistema ciberfísic.

En segon lloc, la virtualització, en què el món real és capturat per sensors que el transformen en imatges virtuals.

La descentralització també és una característica, en què la presa de decisions és executada pels sistemes ciberfísics i models predictius.

Un altre tret definitori és la reacció en temps real, que consisteix en la captura d’informació, el processament i les decisions preses.

Per últim, l’orientació al client, que és possible gràcies al fet que la indústria 4.0 està dissenyada per establir un feedback directe entre l’usuari, el producte i la persona que l’ha dissenyat.

L’Ajuntament de Barcelona vol promoure la creació de plataformes i el treball de col·laboració amb empreses i agents rellevants del sector. L’objectiu és impulsar la digitalització de la indústria i l’agrupació d’enginyeries, empreses fabricants, proveïdors tecnològics, associacions, centres d’investigació, universitats i el Govern municipal per identificar, desenvolupar i promocionar les millors pràctiques en l’entorn de la indústria 4.0.

Notícies

Nou centre de gestió de residus tecnològics al Poblenou

dc., 27/06/2018 - 14:48h

Economia circular. Avui s’inaugura un innovador centre de gestió de residus tecnològics al Poblenou, situat en una antiga nau industrial i dirigit per la Fundació Trinijove.

Economia circular contra la fractura digital

ds., 23/06/2018 - 11:52h

Economia circular. Alencop recull 360 ordinadors vells de l’Ajuntament per restaurar-los i cedir-los a entitats socials i col·lectius vulnerables.

Una ciutat productora, autosuficient i sostenible

dj., 07/06/2018 - 14:03h

Maker. La ciutat productora, autosuficient i sostenible serà l’eix de la Maker Faire Barcelona 2018, la trobada de ‘makers’ locals i internacionals que se celebra el 16 i 17 de juny a Fira Montjuïc.

Barcelona i Montreal impulsen una xarxa d’innovació en economia solidària

dt., 08/05/2018 - 13:08h

Economia solidària i innovació. Barcelona serà un dels membres de la nova xarxa internacional d’innovació i de coneixement en economia social i solidària.

Agenda

Sense resultats