Maker District

Descripció / Objectius

Projecte de ciutat oberta, productiva, sostenible i col.laborativa al Poblenou.

El projecte pilot Maker District al Poblenou es basa en un prototipus de ciutat productiva i escalable, que vol contribuir al procés de reindustrialització de la ciutat amb activitats i projectes que promoguin la interacció entre la comunitat local i les iniciatives ciutadanes, vinculades alhora a una comunitat global.

El Maker District del Poblenou és una iniciativa pilot d’innovació social digital que vol afavorir la comunitat mixta de tallers, maker spaces, fab labs, universitats, institucions de recerca, restaurants, empreses i moviments socials actius presents al barri i que fomenten valors nous per a Barcelona: els d’una ciutat oberta, en col·laboració, democràtica, productiva, innovadora i creativa.

El Maker District vol generar un nou relat més enllà del 22@, el districte de la innovació basat en l’economia del coneixement, i contribuir al desenvolupament de productes, serveis i intervencions generades pel moviment maker i a les iniciatives ciutadanes a petita escala, per compartir-ho amb una comunitat global.

La iniciativa ajudarà a promoure la creació d’activitats i projectes que afavoreixin la interacció entre la comunitat local i la potenciació dels processos de reindustrialització del teixit urbà amb elements d’alt valor afegit, com, per exemple, l’ús de tecnologies capdavanteres per a la producció local o la capacitació de treballadors i treballadores per afrontar els nous reptes laborals del futur immediat i el foment de la indústria 4.0.

El Maker District de Poblenou es basa en la visió internacional de la fab city, la construcció d’un nou paradigma per a les ciutats que permeti reduir-ne la petjada ambiental i social mitjançant la producció local d’aliments, energia i productes i l’intercanvi mundial de coneixements utilitzant el poder del moviment maker i la xarxa global de fab labs. Barcelona és líder global en aquest projecte.

Notícies

Nou centre de gestió de residus tecnològics al Poblenou

dc., 27/06/2018 - 14:48h

Economia circular. Avui s’inaugura un innovador centre de gestió de residus tecnològics al Poblenou, situat en una antiga nau industrial i dirigit per la Fundació Trinijove.

Economia circular contra la fractura digital

ds., 23/06/2018 - 11:52h

Economia circular. Alencop recull 360 ordinadors vells de l’Ajuntament per restaurar-los i cedir-los a entitats socials i col·lectius vulnerables.

Una ciutat productora, autosuficient i sostenible

dj., 07/06/2018 - 14:03h

Maker. La ciutat productora, autosuficient i sostenible serà l’eix de la Maker Faire Barcelona 2018, la trobada de ‘makers’ locals i internacionals que se celebra el 16 i 17 de juny a Fira Montjuïc.

Barcelona i Montreal impulsen una xarxa d’innovació en economia solidària

dt., 08/05/2018 - 13:08h

Economia solidària i innovació. Barcelona serà un dels membres de la nova xarxa internacional d’innovació i de coneixement en economia social i solidària.

Agenda