Compra pública innovadora

Descripció / Objectius

Ampliar l’impacte de les polítiques socials i ambientals mitjançant la compra pública.

La compra d’innovació es manifesta com una eina potent per al desenvolupament social i de les persones.

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit utilitzar el seu potencial de compra pública per estimular la innovació dirigida a resoldre els reptes de la vida a la ciutat i per amplificar l’impacte de les seves polítiques socials i ambientals.

La Directiva 24/2014, de 26 de febrer, promou la contractació pública estratègica, que associa el concepte d’eficiència en la despesa pública amb la promoció d’objectius socials comuns.

Mitjançant la compra pública innovadora, Barcelona vol modernitzar i millorar la qualitat i l’eficiència dels serveis públics, alhora que impulsa el creixement i la competitivitat de les empreses, sobretot de la petita i mitjana empresa, i d’aquesta manera ajudar a crear innovacions que resolguin reptes específics en l’àmbit de la política pública i els serveis als ciutadans i les ciutadanes.

L’Ajuntament proposa una definició àmplia d'innovació en la seva estratègia. Entén la compra pública innovadora (CPI) com l’adquisició de solucions innovadores, que es refereix tant a la innovació en les compres regulars (productes, tecnologies i processos) com a la introducció de la innovació en el mateix procés de compra o en l'organització de la contractació pública mateixa.

Consulta la diagnosi en compra pública per a la innovació:

 

Notícies

Les novetats en innovació cultural, al Sónar+D

dj., 14/06/2018 - 11:56h

Innovació cultural. Barcelona presenta els projectes més nous i innovadors de les Fàbriques de Creació, del Barcelona Lab i del Canòdrom Parc de Recerca Creativa al Sónar+D el 13, 14 i 15 de juny.

Ca l’Alier, la seu de la innovació urbana

dj., 07/06/2018 - 17:16h

Innovació. Recta final de les obres per convertir l’antiga fàbrica de Ca l’Alier, al Poblenou, en el nou Centre d’Innovació Urbana de Barcelona.

Nova plataforma electrònica intermunicipal de contractació pública

dg., 22/04/2018 - 10:39h

Contractació. Es tracta d’un sistema conjunt amb els ajuntaments de Girona, Gavà, Granollers, Terrassa, Mataró i Premià de Mar.

Un Masterlab pioner dissenyarà serveis per a la ciutat 'in situ'

dt., 17/04/2018 - 14:10h

DISSENY I INNOVACIÓ SOCIAL. ELISAVA i l’Ajuntament de Barcelona impulsen el primer Masterlab a Espanya dedicat al disseny de serveis per a la ciutat.

Agenda

'Sónar 2018' Festival de Música Avançada i New Art de Barcelona: Congrés internacional Sónar D

Quan:
Del 13/07/2018 al 16/07/2018
On:
Fira Barcelona
Av Reina Maria Cristina 2 (Sants-Montjuïc)
902233200