Reptes i premis

Descripció / Objectius

Com potenciar la innovació urbana i la col·laboració internacional.

La innovació oberta és una realitat a les empreses, però cada vegada més també a les administracions. Els rols dels governs van més enllà de la definició i l’adquisició de solucions per passar a un treball basat en la concreció de reptes que cal resoldre per a la comunitat innovadora global.

Barcelona vol definir, al voltant de la innovació, la capacitat d’incorporar vectors dispersos d’allò que significa en l’actualitat impulsar la ciutat com a ecosistema d’innovació i de col·laboració internacional mitjançant el llançament de crides locals o internacionals de reptes o concursos que fomentin la innovació.

Barcelona ja té experiències prèvies com el BCN Open Challenge, que va posar de manifest que la ciutat està oberta al negoci i també a la innovació. Aquesta convocatòria internacional va permetre convidar empreses locals i internacionals a presentar solucions innovadores als reptes de la ciutat, expressats en veu alta, i a pilotar-ne les solucions mitjançant compres municipals de serveis.

Barcelona vol treballar aquesta metodologia en col·laboració amb altres ciutats i amb el projecte de col·laboració BCN-NYC es posarà de llarg el foment de la innovació i es promouran noves solucions de reptes de ciutat que permetin el creixement empresarial i la creació d’ocupació mitjançant la vinculació de la innovació amb la compra pública.

Notícies

Valentí Fuster, ambaixador del Pla Barcelona Ciència als EUA

dj., 26/07/2018 - 16:09h

Ajuntament. El Pla Barcelona Ciència pretén potenciar l'ecosistema de recerca i d'innovació de la ciutat amb el suport de la comunitat científica, empresarial, acadèmica i de la ciutadania.

Gran pacte de ciutat per la ciència

dv., 29/06/2018 - 18:46h

Ciència. El Pla Barcelona Ciència incrementarà fins als 2,4 milions d’euros la inversió municipal destinada a projectes d’innovació i recerca gestats a la ciutat i l’àrea metropolitana.

Barcelona renova el compromís amb la Mobile World Capital

dv., 29/06/2018 - 13:06h

Mobile World Capital Barcelona. L’Ajuntament de Barcelona dotarà amb 20 M€ la Fundació Mobile World Capital Barcelona els propers anys per tal de garantir la continuïtat de l’esdeveniment a la ciutat.

Les novetats en innovació cultural, al Sónar+D

dj., 14/06/2018 - 11:56h

Innovació cultural. Barcelona presenta els projectes més nous i innovadors de les Fàbriques de Creació, del Barcelona Lab i del Canòdrom Parc de Recerca Creativa al Sónar+D el 13, 14 i 15 de juny.

Agenda

Visita guiada a l'exposició 'Robots. Els humans i les màquines'

Quan:
Del 13/07/2018 al 11/09/2018
On:
CosmoCaixa Barcelona
C Isaac Newton 26 (Sarrià-Sant Gervasi)
932126050

“Robots. Els humans i les màquines”

Quan:
Del 13/07/2018 al 13/01/2019
On:
CosmoCaixa Barcelona
C Isaac Newton 26 (Sarrià-Sant Gervasi)
932126050