Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Barcelona acull la Digital Future Society Summit, que debat sobre vigilància digital

Barcelona acull la Digital Future Society Summit, que debat sobre vigilància digital

Els dies 19 i 20 de novembre, en el marc del SCEWC, Barcelona va acollir la cimera de Digital Future Society, que es va centrar en la vigilància digital i en el paper del reconeixement facial a les ciutats intel·ligents.

En el marc de l’Smart City Expo World Congress, Barcelona va acollir la cimera internacional  de Digital Future Society els dies 19 i 20 de novembre. El tema central de la trobada va ser la vigilància digital i el paper del reconeixement facial a les ciutats intel·ligents i 300 experts internacionals de prestigi van debatre al voltant de la seguretat, l’ètica, la legalitat i la confiança digital de les tecnologies emergents. Entre les preguntes a respondre: La tecnologia biomètrica hauria de formar part de la societat inclusiva, equitativa i sostenible que busquem? Tenen realment els ciutadans capacitat de decisió sobre aquest tema?

L’obertura institucional de la cimera va tenir lloc el 19 de novembre amb la participació de la ministra d’Economia i Empresa, Nadia Calviño; el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; el conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró; el director de Digital Future Society, Esteban Redolfi; i el director general de Red.es, David Cierco.

Jaume Collboni va destacar que “l’administració pública ha de permetre un nou tipus de comunicació entre ciutadans i govern. Volem assegurar-nos que els beneficis de la revolució tecnològica estan al servei dels nostres ciutadans”. Al seu torn, Nadia Calviño va dir que “els ciutadans han de ser qualificats digitalment al llarg de la seva vida, tenir accés a la infraestructura digital i tenir els seus drets protegits en un entorn digital de confiança”.

Sobre la cimera, Esteban Redolfi va  remarcar que “tenim una línia estel·lar de ponents, tallers i seminaris principals on abordarem qüestions com l’ús de l’AI per part d’entitats públiques, ciutats inclusives mitjançant la innovació digital crítica i, per descomptat, el reconeixement facial”. L’esdeveniment va oferir tres conferències principals a càrrec d’experts internacionals (“Tech in the Public Square: How Policy Makers and Tech can work together”; “Agility in your face. Policy Trends in Facial Recognition and Governmental Response Today and in the Future”, i “How new technologies can enhance the analog urban experience”), dos panells de debat i diverses sessions paral·leles.

Digital Future Society, entitat publicoprivada impulsada per la Fundació Mobile World Capital Barcelona (el patronat de la qual presideix l’alcaldessa Ada Colau des de 2015) i el Ministeri d’Economia i Empresa, es va posar en marxa el novembre de 2018 amb una trobada internacional en el marc de l’Smart City en la qual va participar l’alcaldessa de Barcelona. Té un pressupost anual de 3,5 milions d’euros i la implicació de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i diverses empreses. A finals de setembre passat es va anunciar que organitzarà en el segon semestre del 2020 a Barcelona el seu primer fòrum mundial, amb un miler d’experts que debatran sobre l’impacte socioeconòmic de la revolució digital.

Amb imatges i informació de Digital Future Society

Article de la ministra Nadia Calviño a La Vanguardia: Digital Future Society: por un ‘Homo digitalis’ con derechos (20 de novembre de 2019)

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital