Barcelona, ciutat capdavantera en tecnologies de futur

Barcelona, ciutat capdavantera en tecnologies de futur

Economia i empresa. En el rànquing, Barcelona se situa en primer lloc pel que fa a habitatges intel·ligents, organització de congressos, digitalització de la cultura i assistència sanitària intel·ligent.

L’informe de l’Observatori Barcelona 2018 col·loca la ciutat entre les millors preparades de cara al futur i als reptes tecnològics. Barcelona destaca com la primera en habitatges intel·ligents, en organització de congressos, en digitalització de la cultura i en assistència sanitària intel·ligent. Per tercer any consecutiu Barcelona es troba entre les 25 ciutats més competitives del món.

Enguany, com a novetat, l’informe de l’Observatori Barcelona 2018, elaborat conjuntament amb la Cambra de Comerç Barcelona, incorpora el rànquing de ciutats preparades per als reptes de futur de les noves tecnologies. Barcelona se situa en la quarta posició del món, per darrere de Singapur, Londres i Xangai, i destaca com la primera en habitatges intel·ligents, en digitalització de la cultura i el turisme i en assistència sanitària intel·ligent.

L’estudi situa la ciutat en llocs capdavanters, a escala mundial i europea, en àmbits com la competitivitat global o la producció científica. També destaca en la capacitat d’atracció d’inversió estrangera i d’emprenedoria tecnològica, i per la fortalesa com a destinació turística, tant en el segment de l’oci, la creativitat cultural i també en el de congressos, en què la ciutat es troba al capdavant a escala mundial.

L’informe també inclou per vuitè any consecutiu l’Enquesta del clima empresarial a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que manté una evolució positiva dels negocis el 2018, malgrat els senyals de desacceleració respecte a l’any 2017. Una altra dada rellevant a l’àrea metropolitana és que l’ocupació registra l’evolució més positiva des del començament de la crisi econòmica, el 2008.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital