Barcelona es consolida com la capital del ‘hub d’startups’ líder al sud d’Europa

Barcelona es consolida com la capital del ‘hub d’startups’ líder al sud d’Europa

Comunitat internacional. A Catalunya ja hi ha 1.500 ‘startups’, la gran majoria dedicades a les tecnologies 4.0.

A Catalunya ja hi ha 1.500 ‘startups’, la gran majoria dedicades a les tecnologies 4.0.

Segons l’últim estudi elaborat per ACCIÓ, l’agència catalana per a la competitivitat de l’empresa, a Catalunya hi ha actualment 1.500 startups, un 38% més que fa tres anys.

Catalunya s’ha consolidat com el primer hub d’startups del sud d’Europa. Comptem amb tots els actius per atreure inversions estrangeres, captar talent i posicionar-nos al món”, afirma la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

Parlar d’startups a Catalunya és parlar de tecnologia avançada. Aquestes empreses donen feina a 16.900 persones (el 19% són estrangeres) i el 64% treballen amb tecnologies vinculades a la indústria 4.0, sobretot en els camps del cloud computing, el big data, l’internet de les coses (IoT), la intel·ligència artificial i els sistemes integrats. A més, la presència femenina en els equips fundadors se situa en el 22%, l’índex més elevat d’Europa.

 

Barcelona, referent europeu en emprenedoria tecnològica

Les xifres posen de manifest la capacitat d’atracció internacional de Barcelona en aquest àmbit: gairebé el 80% de les startups se situen a la capital catalana i rodalies, el que la converteix en la tercera ciutat europea preferida per emprendre, per darrera de Londres i Berlín, segons Atomico.

Segons el portal especialitzat Dealroom, les startups barcelonines van captar 2.748 milions d’euros en inversions entre 2015 i 2019, el doble que les de Madrid. En aquest sentit, destaca la tasca del programa Barcelona&Catalonia Startup Hub creat per ACCIÓ, que actua com a punt de trobada per posicionar l’ecosistema català al món i impulsar la captació d’inversions.

Amb un pressupost total de 20 milions d’euros fins el 2022, els seus objectius són seguir creant startups i escalar les ja existents, a més de fomentar la col·laboració amb companyies consolidades per potenciar la innovació oberta, fomentar l’atracció de talent i impulsar la col·laboració público-privada per la creació de nous espais d’innovació.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital