Barcelona potenciarà activitats STEAM al festival YoMo

Barcelona potenciarà activitats STEAM al festival YoMo

Tecnologia. El Youth Mobile Festival (YoMo), que se celebra del 26 de febrer al 2 de març, comptarà amb un estand de l’Ajuntament de Barcelona on infants i joves podran aprofundir en coneixements científics i de fabricació i disseny digital.

El Youth Mobile Festival (YoMo) comptarà amb un estand de l’Ajuntament de Barcelona on infants i joves podran aprofundir en coneixements científics i de fabricació i disseny digital. El YoMo se celebra del 26 de febrer al 2 de març, en paral·lel al Mobile World Congress. S’adreça a estudiants de 8 a 16 anys, i enguany també a les famílies.

L’objectiu de l’Ajuntament és donar a conèixer les activitats i les iniciatives públiques que Barcelona incorpora en fabricació i disseny digital perquè inspirin els infants i els i les joves per encaminar-se cap a disciplines STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques, segons les sigles en anglès).

Els i les visitants del YoMo, tant els i les estudiants d’entre 8 i 16 anys com el professorat de les escoles i les famílies, podran participar a l’estand municipal en tallers que uneixen la digitalització, les activitats 3D i el joc per a la creació de material digital.

 

Robots ‘maker’

El Makey permetrà descobrir com funciona la creació de circuïts d’elements conductors d’electricitat. Altres tallers són els “Juga amb l’escornabot”, “Llapis 3D”, “Escaneig 3D”, “Happy Sumo Robot” (amb robots maker plens de sensors per aprendre robòtica), “El Dibuix 3D”, “Jocs amb Micro:bit”, “Jugar sense mirar” (que introdueix la inclusió mitjançant un dominó adaptat per a persones amb diversitat visual) i “#EstàsOn” (amb peces de Lego on es treballa la robòtica).

A més, per donar a conèixer els Ateneus de Fabricació, cada dia se sortejarà un taller impartit en un d’aquests equipaments per aprendre a fer un skate o monopatí.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital