Biennal Ciutat i Ciència, coneixement a l’abast de tothom

Biennal Ciutat i Ciència, coneixement a l’abast de tothom

Ajuntament. Del 7 a l'11 de febrer Ciutat Vella acollirà una vintena d'activitats per apropar la recerca i l’experimentació a la ciutadania.

La Biennal Ciutat i Ciència proposa un gran espai de reflexió, debat i participació entorn de la recerca científica per acostar els avenços i els reptes de la física, la genètica o la biotecnologia a tota la població. Amb més de 90 activitats repartides per 60 equipaments arreu de la ciutat, la Biennal Ciutat i Ciència convida tota la ciutadania a dialogar amb prop de 120 entitats i amb 138 professionals de la ciència.

La ciutat de Barcelona s’ha convertit en un dels pols de recerca i experimentació científica i tecnològica més importants d’Europa, on el coneixement ha de traspassar les fronteres de l’àmbit professional per arribar a tothom.

Amb aquest objectiu es crea la primera edició de la Biennal Ciutat i Ciència, que tindrà lloc entre els dies 7 i 11 de febrer amb un ampli ventall d’activitats per apropar la recerca i l’experimentació científica als barcelonins i les barcelonines: conferències, tallers, arts escèniques, espectacles musicals, cinefòrums i propostes infantils i familiars que durant 5 dies ompliran 60 escenaris repartits per tota la ciutat. Biblioteques, centres cívics, espais expositius, sales de cinema i centres d’investigació s’uniran a aquesta gran festa de la ciència, que inclourà propostes de lleure com balls de swing i un cicle de cinema de ciència-ficció.

Espais i activitats a Ciutat Vella

Ciutat Vella acull més d’una vintena d’activitats de la Biennal, repartides en els tretze espais del districte.

El divendres 8 de febrer se celebrarà la Nit de les Acadèmies Científiques, un esdeveniment per obrir les portes d’espais tan singulars del barri del Raval, com són les acadèmies de ciències i arts, de medicina i de farmàcia, on es parlarà del passat, el present i el futur de la medicina.

El CCCB, serà l’escenari de diverses activitats, com ara conferències, diàlegs, tallers o exposicions. El dissabte 9, acollirà la conferència,  Què menjarem a mart? sobre la gastronomia del futur. I el diumenge 10 de febrer s’hi farà el taller Construeix l’univers peça a peça, adreçat a famílies amb infants, on a partir de peces de lego es reproduiran les partícules am bles que està fet l’univers per entendre d’on va sortir. Podeu consultar la resta d’activitats que s’hi faran clicant aquí.

L’Espai Francesca Bonnemaison, al Casc Antic, acollirà quatre sessions de diàlegs, el dilluns 11, hi tindrà lloc el dedicat a la intel·ligència col·lectiva, on es plantejaran i resoldran preguntes al voltant del tema.

El dissabte 9 de febrer, el Palau de la Música serà l’escenari d’un concert que amb el títol de Serendipitat, convidarà a fer un viatge per la neuroinspiració i la creativitat.

A la plaça Folch i Torres, el dulluns 11 s’hi farà l’activitat Consciències a la plaça, una iniciativa de participació ciutadana per testar i proposar solucions alternatives a problemes de ciutat des de la tecnologia digital.

El diumenge 10, a la Fàbrica del Sol, hi tindrà lloc una activitat familiar que amb el títol de La Línia Blava, es plantejarà fins on arribarà la línia del mar a Barcelona al llarg del segle XXI.

Activitats familiars i juvenils

Bona part de les activitats programades a la ciutat estan adreçades a un públic familiar i juvenil, amb l’objectiu de promoure la vocació i l’interès per les professions científiques entre els més joves. A través de tallers i d’activitats lúdiques, es pretén mostrar la ciència com un gran paraigüa de coneixement proper i engrescador. Apropar la ciència als infants i adolescents és una inversió a llarg termini, amb repercussions clares i positives en el futur de la nostra societat.

Ciència en femení

A més, el 7 de febrer se celebrarà la trobada de 100tífiques, una jornada de formació amb més de cent dones amb perfil cientificotecnològic que debatran sobre la feminització de les carreres científiques, i que durant l’11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, compartiran la seva experiència com a professionals amb alumnes de cent escoles de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital