Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Cibernàrium i acreditació ACTIC, eines clau per a la capacitació digital de la ciutadania

Cibernàrium i acreditació ACTIC, eines clau per a la capacitació digital de la ciutadania

Tecnologia. El Mapa de competències digitals que definirà els itineraris formatius en TIC del Cibernàrium i la nova estructura de l’acreditació ACTIC són les dues novetats presentades al primer Congrés de Competències Digitals.

El Mapa de competències digitals que definirà els itineraris formatius en TIC del Cibernàrium de Barcelona Activa i la nova estructura de l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC) de la Generalitat són les dues novetats presentades al primer Congrés de Competències Digitals.

El congrés, celebrat el 4 de desembre al Cibernàrium de Barcelona Activa, ha estat organitzat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb la col·laboració de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, amb l’objectiu de promoure la participació activa de la ciutadania en la societat digital i la seva inclusió social.

Des de Barcelona Activa s’ha presentat el Mapa de competències digitals que s’utilitzarà per definir els itineraris formatius en l’àmbit de les TIC que oferirà el Cibernàrium durant els propers anys.

Cibernàrium: formació alianeada amb l’ACTIC

El mapa s’ha desenvolupat a partir del marc europeu DigComp i del model competencial de l’ACTIC i, per tant, la formació que s’ofereixi a Barcelona Activa estarà alineada amb l’acreditació.

El comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson, ha fet menció del recent 20è aniversari del Cibernàrium, a través del qual s’ha normalitzat un concepte de divulgació i formació tecnològica per a tothom, oberta i inclusiva, que fa vint anys no existia.

Durant el congrés s’ha reconegut el paper que ha tingut l’ACTIC en els seus deu anys d’existència en l’acreditació de competències digitals i se n’ha presentat la nova estructura, dissenyada amb la UOC.

L’ACTIC és un instrument que garanteix l’acreditació de competències digitals en els processos de selecció de personal que se segueixen tant a l’Administració pública com a les empreses privades.

Noves competències

El nou model de certificació inclourà el desenvolupament en competències a totes les àrees del marc europeu de competències digitals (DigComp):

  • Cerca, gestió i anàlisi de la informació
  • Comunicació i col·laboració
  • Creació de continguts, programació i fabricació d’objectes
  • Seguretat, benestar i civisme
  • Autonomia i resolució de problemes

En aquesta estructura, a més, s’ha volgut aprofundir en diversos aspectes que van més enllà del marc europeu i que també hi han quedat inclosos:

  • Els conceptes relacionats amb la creació digital i el moviment maker (programació i fabricació d’objectes).
  • Tot allò que té a veure amb el benestar i el civisme digital.
  • L’autonomia digital entesa com la capacitat d’un individu per desenvolupar-se a l’àmbit de les TIC.
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital