Ciència atractiva i propera per incentivar noves vocacions

Ciència atractiva i propera per incentivar noves vocacions

Ciència. L’STEAM-Fòrum contagia la passió per la ciència a 2.000 alumnes de quart d’ESO i de batxillerat amb quinze experiments científics lúdics i sorprenents.

El Parc del Fòrum es converteix en una gran zona d’experimentació científica amb l’STEAM-Fòrum, un esdeveniment que ha aplegat 2.000 alumnes de quart d’ESO i de batxillerat amb l’objectiu de promoure vocacions científiques entre els joves que estan decidint quin itinerari formatiu volen seguir.

Quinze experiments lúdics en els camps de la biologia, la física, la química, les matemàtiques i la tecnologia han permès que els joves visquin la ciència en primera persona per tal d’engrescar-los a estudiar aquestes disciplines i que les vegin com una opció professional de futur.

És una jornada per a alumnes i feta per alumnes, ja que cada una de les activitats ha estat dissenyada per estudiants universitaris de ciències. D’aquesta manera, es busca crear una proximitat que afavoreixi encara més l’experiència de l’aprenentatge.

El projecte també vol destacar referents femenins per trencar estereotips i atraure més noies en un àmbit en el qual històricament han participat en menor grau que els homes. L’equitat de gènere, així com la igualtat d’oportunitats i el despertar de la consciència crítica, és un principi fonamental d’aquestes activitats.

L’STEAM-Fòrum és una nova proposta del projecte Visions, que enguany també celebrarà la segona edició de l’STEAM-Anella, el 2 d’abril, a l’Estadi Olímpic, i el Fisidabo, el 15 de maig, al Tibidabo, i que aplegarà un total de 6.000 joves.

Aquestes activitats les promouen Barcelona de Serveis Municipals, l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est de la UPC i Ciència 360.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital