CIVIC TECH LAB Espai per a iniciatives vinculades a tecnologia cívica, ètica i pel bé comú.

CIVIC TECH LAB Espai per a iniciatives vinculades a tecnologia cívica, ètica i pel bé comú.

Impulsem el que fas. Civic Tech Lab és en definitiva un espai de reunió, treball i networking per organitzacions i iniciatives que volen promoure la tecnologia cívica

Civic Tech Lab és més que un espai físic, és la creació d'un espai autònom de promoció i acceleració de solucions pràctiques als reptes ètics de les tecnologies digitals, i especialment, de la intel·ligència artificial i els algorismes.

Civic Tech Lab és en definitiva un espai de reunió, treball i networking per organitzacions i iniciatives que volen promoure la tecnologia cívica. Un dels objectius és obrir l’agenda tecnològica mitjançant la creació conjunta de futurs socialment desitjables i el foment de l’impacte positiu. La tecnologia serà cívica o no serà!

Qui s’hi pot sumar?

Arreu hi ha gent que vol fer les coses bé. Que des de l’enginyeria, la matemàtica i la física entén que l’ètica, la privacitat i la comprensió de l’impacte legal i social dels seus avenços son crucials per millorar la tecnologia; i ho fan.

Persones que des de les ciències socials s’han compromès a utilitzar els seus coneixements i eines per comprendre com els processos tecnològics impacten a les nostres societats i mitiguen externalitats negatives. Organitzacions sense ànim de lucre que lluiten pels drets digitals dia a dia. Empreses, grans i petites, que busquen maneres de construir confiança amb els seus socis i amb la ciutadania millorant les seves pràctiques amb les dades. Entitats finançadores que vulguin posar els seus recursos en accions que responguin als seus compromisos, i contribueixen a aquest esforç. Volem poder-nos trobar conjuntament, de forma física i virtual, per proporcionar visibilitat a les narratives i pràctiques que estan emergint.

L’espai

L’espai, que va obrir durant la tardor de 2020, està a tan sols unes passes de la zona d’intercanvi de transports Plaça d’Espanya i a 10 minuts a peu de l’estació de Barcelona-Sants. Són 170 metres quadrats amb una cuina, sales de reunions i banys compartits, i un espai disponible per fer formació. Hi ha les necessàries polítiques COVID-19 preparades per tenir un espai segur i net. És un espai gran amb 4 àrees independents i moltes finestres.

Per a més informació visiteu el web o contacteu-nos i fer arribar les vostres aportacions, preguntes i suggeriments.

Aquest projecte compte amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, en el marc de la convocatòria de subvencions “Impulsem el que fas 2020”

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital