Coneix el nou projecte de la Fabrica de Creació i el Centre d’Art Contemporani de Barcelona al Recinte Fabra i Coats

Coneix el nou projecte de la Fabrica de Creació i el Centre d’Art Contemporani de Barcelona al Recinte Fabra i Coats

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona inicien a partir d’ara una nova etapa. Tots dos espais es fusionen per integrar en una mateixa plataforma totes les potes del procés creatiu.

El projecte compta amb tres grans objectius. Primer, definir, desenvolupar i assegurar un programa estable d’exposicions, activitats i publicacions de qualitat de les arts Segon, unir les estratègies de la Fàbrica de Creació i el Centre d’Art. I tercer, impulsar i articular l’accés i la transmissió de coneixements compartits des d’una visió oberta a la participació de la comunitat educativa i social.

Fabra i Coats – Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona inicien a partir d’ara una nova etapa. Tots dos espais es fusionen per integrar en una mateixa plataforma totes les potes del procés creatiu (recerca, creació, producció, exhibició i circulació) així com els diferents agents culturals que l’integren: artistes, comissaris, investigadors, etc. La nova FiC sorgeix del projecte presentat per Joana Hurtado, escollida en convocatòria pública com a nova directora de l’equipament, i que us adjuntem en la seva totalitat.

El projecte de la Joana Hurtado com a nova directora compta amb tres grans objectius. Primer, definir, desenvolupar i assegurar un programa estable d’exposicions, activitats i publicacions de qualitat de les arts en les seves manifestacions i amb un enfocament crític i plural. Segon, unir les estratègies de la Fàbrica de Creació i el Centre d’Art. I tercer, impulsar i articular l’accés i la transmissió de coneixements compartits des d’una visió oberta a la participació de la comunitat educativa i social.

Quant al projecte expositiu, la programació anual inicial estarà integrada per un mínim de sis exposicions, assegurant dues d’agents locals (una de creació artística i una de comissariat) i coproduccions. A més, es crearà una xarxa de cooperació amb institucions i associacions, i es buscaran col·laboracions per internacionalitzar cada any almenys una de les exposicions d’agents culturals locals. Una altra de les novetats serà la reforma de les convocatòries per a residents: l’ús dels espais serà totalment gratuït, hi haurà residències becades i es trauran convocatòries internacionals. Tanmateix, els residents que vinguin de fora podran allotjar-se als nous pisos que s’estan construint a Can Fabra.

Pel que fa a la programació i producció de concerts i esdeveniments a la planta baixa de la Fàbrica, s’incrementaran la producció pròpia i les col·laboracions. El centre, a més, crearà un nou programa educatiu en el qual, a més dels agents artístics, involucrarà al teixit social a través del programa de mediació ja existent, amb l’objectiu d’esdevenir un espai d’innovació cultural i social que fomenti el debat crític, l’intercanvi, l’experimentació i la participació ciutadana. També es consolidarà el model de governança participatiu que es va iniciar fa un parell d’anys amb el Consell de la FiC, on es convidarà persones o col·lectius externs.

El desplegament del nou projecte s’iniciarà a principis del 2020, després de nou mesos de gestació. Teniu tots els detalls al document adjunt.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital