Crida ciutadana en defensa dels drets digitals

Crida ciutadana en defensa dels drets digitals

Drets digitals. La recollida d’iniciatives estarà oberta fins al 21 de març.

Fins al 21 de març està oberta la crida “Ecosistema ciutadà pels drets digitals” per recollir les experiències que s’estan fent a la ciutat per defensar els drets digitals de la ciutadania. L’objectiu és visibilitzar i reivindicar les iniciatives més destacades que la societat civil barcelonina ha fet o està fent al voltant de la preservació dels drets digitals.

Els treballs o projectes que es volen donar a conèixer en aquesta crida han de girar entorn dels àmbits definits per la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals:

  • Accés universal i igualitari a internet. Neutralitat de la xarxa.
  • Privacitat digital i protecció de dades.
  • Ètica dels algoritmes.
  • Democràcia electrònica i governança distribuïda digital.
  • Accés al coneixement i la informació per protocols digitals oberts.

El resultat d’aquesta crida serà un repositori web sobre què fan les entitats o moviments de l’àmbit dels drets digitals per donar-los suport. Serà un espai de referència en el treball en xarxa de la Cities Coalition for Digital Rights. El procés culminarà amb una presentació pública per donar a conèixer els projectes a la ciutadania i per crear sinergies entre els diversos grups i actors.

Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en la participació, i la dota de contingut, de Barcelona en la Cities Coalition for Digital Rights, una aliança creada el 2018 amb les ciutats de Nova York i Amsterdam per protegir els drets digitals de les persones.

La convocatòria és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona, a través del Comissionat d’Innovació Digital, i el Grup Ciutadà de Polítiques Digitals de Barcelona, amb la coordinació d’Xnet.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital