El Barcelona Health Hub organitza la quarta #BHHSummit

El Barcelona Health Hub organitza la quarta #BHHSummit

Salut. La jornada especialitzada en salut digital va tenir per objectiu trobar solucions als reptes a què s’enfronta aquest àmbit.

El 26 d’octubre es va celebrar al Recinte Modernista de Sant Pau la quarta edició de la cimera del Barcelona Health Hub, la #BHHSummit-Solving Real Challenges in Healthcare, una trobada sectorial per abordar els principals reptes i oportunitats que s’estan generant en el sector de la salut digital. La jornada va portar a persones expertes de camps relacionats amb salut digital, així com representants de l’Administració com ara el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, del director general d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà, i del president de BHH, Cristian Pascual, els quals van centrar l’acte inaugural.

El Barcelona Health Hub (BHH) és una entitat creada per promoure la innovació en salut digital i la seva transferència al sector, que posa en contacte startups, organitzacions sanitàries, empreses i inversors. Per quart any, el BHH ha organitzat la trobada internacional que, en aquesta edició, es va centrar a analitzar de quina manera les aliances i associacions s’han convertit en el principal impulsor del progrés dins de les diverses indústries relacionades amb la salut digital, des d’startups fins a companyies d’assegurances, hospitals o farmacèutiques. També es va tractar sobre la necessitat de potenciar la innovació, sobre com donar resposta a la creixent demanda sanitària i sobre les tecnologies més avantguardistes que estan ajudant a fer front als desafiaments actuals.

En l’acte d’obertura, Jaume Collboni, va destacar que en només quatre anys, BHH “s’ha convertit en un actor clau de l’ecosistema de Barcelona, donant dinamisme i potenciant el sector de la salut digital i l’emprenedoria”. En aquest sentit, va recordar que la ciència i la tecnologia formen part de l’ADN de la ciutat, i va posar com a exemple que el 13% de les empreses de nova creació a la ciutat són d’aquestes tipologies. El tinent d’alcalde va assenyalar que ”l’Ajuntament ha fet una aposta estructural en favor del talent emprenedor i científic, on la salut digital, la biotecnologia i la indústria farmacèutica tenen un paper destacat”. Collboni també ha recordat la col·laboració existent entre l’Ajuntament de Barcelona i BHH per tal de promoure l’ecosistema i va felicitar l’associació per l’acord al qual ha arribat amb la Fundació Hospital de Sant Pau per tal de rehabilitar un nou pavelló que els permeti créixer al recinte.

Per la seva banda, Lluís Juncà va remarcar la importància de les empreses de l’àmbit de ciències de la vida, que actualment són 1300 a Catalunya i representen un 9% del producte interior brut. Va posar en valor que el sector s’està reinventant per trobar noves solucions als reptes actuals i que hagi trobat un gran aliat en el sector econòmic. Juncà també va destacar la importància de la innovació lligada a la sostenibilitat i va demanar que el sector de la salut digital s’alineï en aquesta premissa. Eficiència i sostenibilitat han de liderar el progrés del sector.

Cristian Pascual va tancar l’acte d’inauguració recordant la necessitat de continuar avançant en el sector de la salut digital on cada cop serà més necessari el desenvolupament de noves solucions tecnològiques que contribueixin a garantir la sostenibilitat del sistema de salut. Segons va indicar, en els pròxims deu anys faltaran un 50% de professionals d’aquest àmbit. Així mateix, Pascual va recordar el canvi de paradigma en el tractament de la salut, i el seu pas del concepte de sick care al de health care, això és la medicina preventiva enfront de la cura de les malalties.

Més informació

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital