El programa Vincles s’ampliarà a tots els barris de l’Eixample i Sant Martí

El programa Vincles s’ampliarà a tots els barris de l’Eixample i Sant Martí

L'objectiu del programa és pal·liar la solitud emocional i social de les persones majors de 65 anys

 

L’objectiu del programa és pal·liar la solitud emocional i social de les persones majors de 65 anys

Des d’inicis de 2017, l’Ajuntament està duent a terme la prova pilot entre veïns i veïnes dels barris de l’Antiga Esquerra de l’Eixample, la Nova Esquerra, Sant Martí, el Besós i el Maresme, i la Verneda i la Pau. De moment hi ha uns 80 usuaris entre tots els barris citats. Es preveu que al mes de juliol el nombre d’usuaris estigui al voltant d’unes 400 persones.

El programa va començar a caminar al novembre de 2014 arran de guanyar el primer premi del Mayors Challenge Europa 2014 que atorga Bloomberg Philanthropies. En una primera fase, el consistori va treballar en el model informàtic per aconseguir la màxima facilitat d’ús de l’aplicació, de manera que les persones grans que formen part del programa puguin fer servir la tableta de manera autònoma.

Per obtenir més informació sobre el programa:
Vincles BCN: el web

El perfil d’usuari és el d’una persona gran, empadronada a Barcelona, sola, però sense voluntat d’estar sola. Les persones que vulguin inscriure’s al programa i compleixin amb aquest perfil poden fer-ho trucant al 010, des de la web de Vincles o presencialment acudint als centres de serveis socials. Si compleixen els requisits se’ls hi donarà una tauleta amb una targeta 3G que només dóna accés a l’app dissenyada per l’Ajuntament.

Enfortir llaços socials

L’objectiu del programa és enfortir les relacions personals de les persones grans per tal que hi tinguin més contacte del què tenen i, a la vegada, es creïn nous grups, fent que participin de la vida comunitària del seu entorn”, ha destacat la regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran, Carmen Andrés.

La persona usuària compta amb dues xarxes diferents de persones: la de gent de la seva confiança (família, amics, voluntaris, veïns…), i una altra de caire comunitari que està formada fonamentalment per altres persones grans i per un dinamitzador del grup que fomenta que participin en les activitats de la seva comunitat i del seu entorn.

Mitjançant l’app Vincles, els usuaris i usuàries poden fer videoconferències, rebre missatges (escrits o audiovisuals) de serveis de l’ajuntament que els siguin d’interès, accedir a informació dels seus entorn, escriure propostes d’agenda, etc.. L’app pot estar instal·lada en una tablet proporcionada per l’Ajuntament gratuïtament, o bé en una de pròpia de l’usuari, depenent de cada perfil de persona. Els convidats han d’instal·lar l’app al seu mòbil per tenir contacte directe amb els usuaris.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital