El projecte europeu C-MobILE desplega un pilot de serveis d'ajuda a la mobilitat a Barcelona i la seva àrea metropolitana

El projecte europeu C-MobILE desplega un pilot de serveis d'ajuda a la mobilitat a Barcelona i la seva àrea metropolitana

El consorci liderat per Applus + IDIADA, el RACC i la Direcció de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, amb el suport de l'IMI, ha presentat avui el pilot de serveis d'ajuda a la mobilitat, l'app C-Mobile Barcelona.

La prova pilot que el projecte europeu C-MobILE (Accelerating C-ITS Mobility Innovation and Deployment in Europe) ha desplegat, ofereix serveis per millorar la mobilitat a Barcelona i la seva àrea metropolitana per tal de reduir les incidències viàries i l’impacte mediambiental del transport per carretera i convertir Barcelona en una ciutat eficient i plenament segura per a la ciutadania.

Aquesta prova pilot de Barcelona té com a objectiu reduir la contaminació i la congestió, augmentar la seguretat a la xarxa viària i contribuir a la sostenibilitat del transport, i considera també les particularitats de les zones urbanes complexes i protegeix a les persones vulnerables, com és el cas dels ciclistes.

A través de l’app C-MobILE Barcelona, ​​les persones usuàries poden rebre avisos visuals i per àudio de diferents tipologies d’incidències i serveis a la carretera, com obres, retencions o inclemències meteorològiques adverses, l’estat de carrils reversibles i informació de panells de trànsit, així com notificacions sobre els límits de velocitat dins i fora de la ciutat, l’entrada a la Zona de Baixes Emissions, els temps de canvi semafòric i la velocitat de circulació recomanada per arribar-hi quan estiguin en verd. També alerta sobre la presència de persones vulnerables a les interseccions, com ciclistes i motociclistes i, gràcies a la col·laboració amb Bombers de Barcelona, ​​informa als conductors de la presència de vehicles d’emergència aproximant-se a la seva zona, el que els permet cedir el pas amb més antelació.

C-MobILE Barcelona és una aplicació Android gratuïta i compatible amb qualsevol app de navegació, com Google Maps o Waze, de manera que els seus avisos es superposen en l’app de navegació que s’estigui utilitzant. D’aquesta manera, les persones conductores, motoristes i ciclistes que utilitzin l’aplicació reben notificacions a temps real de tot el que passa al seu voltant en els seus trajectes del dia a dia. Quan viatgen a altres ciutats pilots europees, l’app C-MobILE Barcelona s’integra amb el sistema d’avisos local per seguir informant de les incidències que succeeixen al seu voltant.

A més de Barcelona, ​​els pilots del projecte C-MobILE  s’estan desenvolupant al mateix temps i de forma coordinada en les següents ciutats europees: Bilbao, Bordeus, Copenhaguen, Eindhoven, Helmond, Newcastle, Tessalònica i Vigo. El seu objectiu és implantar i desplegar serveis C-ITS (Sistemes Cooperatius de Transport Intel·ligent) basats en la comunicació entre els vehicles i la infraestructura viària per aconseguir una mobilitat més segura i eficient.

El consorci liderat per Applus + IDIADA, el RACC i la Direcció de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, ​​amb el suport de l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI), ha presentat avui en un esdeveniment en línia l’aplicació C-MobILE Barcelona, ​​que ofereix informació oficial i en temps real a les persones usuàries conductores, motociclistes i ciclistes sobre les incidències relacionades amb la mobilitat que es produeixen al seu voltant. En aquesta prova pilot de Barcelona també hi ha col·laborat: Túnels de Barcelona i Cadí, Piaggio, el Servei Català de Trànsit i ADASA.

Aquest projecte d’innovació està cofinançat per la Unió Europea a través del programa de recerca i innovació Horizon 2020.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital